![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Štvrtok 20.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Víťazoslav
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
04. decembra 2016
ŠTÚDIA: V roku 2050 sa môže prejaviť aj nedostatok potravín
Ilustračná snímka
Zdieľať

Štúdia uvádza, že sa európske vlády budú musieť viac usilovať o vytvorenie vhodných predpokladov pre technologické zmeny v poľnohospodárstve. Kľúčovou otázkou sa stanú "technologické inovácie" v Európe, ak sa v jej agrárnom sektore budú stále pokladať geneticky zmenené osivá za sporné.
Vhodné metódy pestovania a genetické zmeny by mohli byť schopné zmierniť dôsledky "sucha a páľav a globálneho otepľovania", uvádza sa v štúdii.
Druhou stránkou prognózy je jej pesimistický výhľad. Technologizácia poľnohospodárstva nemusí zamedziť nedostatku potravín v prípade, ak sa ničivo prejavia dôsledky otepľovania. "Potraviny zdražejú a ich kvalita sa môže znížiť", konštatujú autori dokumentu. Ich celosvetový nedostatok povedie k protekcionizmu.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR