|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Staňte sa odborníkom na dekantáciu vína!
Vitarian.sk ako prvý na slovenskom trhu prináša inteligentný dekantér iSommelier, ktorý dokáže skrátiť dobu dekantácie z hodín na minúty.
Zdieľať
Foto: www.vitarian.sk
Bratislava 17. mája (OTS) - Vitarian.sk ako prvý na slovenskom trhu prináša inteligentný dekantér iSommelier, ktorý dokáže skrátiť dobu dekantácie z hodín na minúty. Ak chcete z vína vyťažiť maximum, nezamýšľajte sa iba nad lokalitou jeho produkcie, dobou fermentácie hrozna, sudmi, v ktorých dozrieva či samotnou značkou, ale zvažujte i potrebnú dobu dekantácie. Práve tá patrí k parametrom, ktoré dokážu pretvoriť zlé vína na dobré a dobré na výborné.
Vďaka kvalitnému prevzdušneniu vína zjemníte chuť mladých trieslovín aj pikantnejších kyselín, a tak umocníte dokonalý pôžitok pri vychutnávaní vína.
„Vyťažený moderný človek má však na správnu dekantáciu len zriedka čas. Často sa navyše objavia nenahlásení hostia, ktorí sa nezdržia dlho, a tak víno bežným spôsobom počas návštevy dekantovať nestihnete,“ konštatuje milovník dobrých vín a zakladateľ portálu www.vitarian.sk Andrej Maťko.
Dekantér iSommelier urýchli dobu dekantácie a skvalitní ju doposiaľ nevídaným spôsobom, za pomoci purifikovaného kyslíka zbaveného všetkých prachových častíc a pachov z okolia. Tento bezkonkurenčný systém dekantácie prečisťuje víno 90 % koncentrovaným kyslíkom, ktorý radikálne skracuje dobu dekantácie.
Každého chuťové bunky sú originálne a iSommelier sa im dokáže prispôsobiť. Potrebujete na dekantáciu svojho obľúbeného vína 30 sekúnd, 45 sekúnd alebo minútu? Experimentovanie s vlastnými vínami vás dovedie k tej najlepšej chuti a aróme, ktorá vyhovuje práve vašim chuťovým bunkám.
Foto: www.vitarian.sk
Ba čo viac, vo vínach dekantovaných v iSommelierovi nezostanú žiadne stopy po metanole ani po oxide siričitom. To znamená, že zatiaľ čo sa zvyšujú jeho pozitívne zdravotné účinky, možné negatíva značne klesajú. Znížený čas, zvýšená kvalita a plná chuť nerušená pachmi z okolia, ktorú iSommelier domácim somelierom zabezpečuje, predstavuje skutočnú revolúciu v oblasti vinárstva.
„Dobré červené vína potrebujú vzduch. Prevzdušnenie vína však môže trvať dlho. S dekantérom iSommelier ste trendoví a rýchli. Výsledok je veľkolepý: chuť je úžasne jemná a vyvážená. Čas dekantácie čistým kyslíkom sa zrýchli z dvoch hodín na dve minúty. S aplikáciou iFavine sa dozviete, aké časy dekantácie odporúčajú svetoví someliéri,“ vysvetluje Kristína Kováčiková, hlavná someliérka v Grand Hoteli River Park.
Viac informácii na: www.dekater.sk
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR