|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Gastronómia na 24hod.sk:
Slovenská gastronómia a cestovný ruch sú v pozore pre avizovaný zákaz fajčenia v exteriéroch, Brusel im chce uštedriť ďalšiu ranu30. 10. 2024
Úplný zákaz fajčenia a vapovania vo vonkajších priestoroch, nad ktorým uvažuje Brusel, negatívne zasiahne aj
|
||
viac
diskusia
|
Firmy slovom Vianoce v inzerátoch naozaj nešetria, ponuky brigád prudko stúpajú7. 11. 2024
Na pracovnom portáli Profesia.sk od začiatku jesene prudko stúpa počet ponúk na vianočné brigády. Firmy pridali v septembri 825 a v októbri ďalších 840 inzerátov na ...
|
||
viac
diskusia
|
Poslanci SNS chcú zaviesť prepitné ako osobitnú zložku mzdy zamestnanca. Čo to znamená pre ľudí v gastre?2. 9. 2024
SNS chce zaviesť prepitné ako osobitnú zložku mzdy zamestnanca. Poslanci z klubu Slovenská národná ...
|
|
viac
diskusia
|
OH 2024: V slovenskom olympijskom dome sa teší obľube cyklotrenažér a chutná gastronómia5. 8. 2024
Slovenský olympijský dom Maison Slovaque v Paríži dôstojne prezentuje našu krajinu a poskytuje zázemie nielen slovenským reprezentantom, ale všetkým návštevníkom. Obľube sa teší cyklotrenažér, vďaka ...
|
||
viac
diskusia
|
Tárajko a Popletajka majú nový klip. Predstavujú v ňom tento slovenský región25. 7. 2024
Detská umelecká dvojica nahrala pesničku, ktorá má motivovať rodiny s deťmi pre návštevu regiónu na juhu Slovenska. Prostredníctvom výnimočných záberov ukazujú jeho najväčšie lákadlá.
Letná ...
|
||
viac
diskusia
|
Gastronómia si prešla turbulentným obdobím vysokej inflácie, skupina Medusa aj napriek tomu rástla12. 4. 2024
Gastroskupina Medusa dosiahla v minulom roku konsolidované tržby 54,5 milióna eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 25 ...
|
||
viac
diskusia
|
Gastronómia prešla turbulentným obdobím vysokej inflácie, skupina Medusa aj napriek tomu rástla11. 4. 2024
Gastroskupina Medusa dosiahla v minulom roku konsolidované tržby 54,5 milióna eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 25 ...
|
||
viac
diskusia
|
Kedy sa Slovensko dočká michelinskej hviezdy? Potrvá to ešte roky, myslí si šéf Zväzu cestovného ruchu2. 12. 2023
Prezident Zväzu cestovného ruchu Slovenskej republiky Marek Harbuľák víta, že na Slovensku sa počas tohto roka opäť ...
|
||
viac
diskusia
|
Nové ministerstvo cestovného ruchu bude efektívne spolupracovať s ministerstvom kultúry, uviedli národniari27. 1. 2024
Nové Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR bude efektívne spolupracovať s
|
||
viac
diskusia
|
Gastrosektor a hotelieri z Horehronia taktiež volajú po pomoci, pripojili sa k požiadavkám podnikateľov z Tatier13. 12. 2021
Podnikatelia v hotelierstve a gastrosektore z Horehronia sa pripájajú a podporujú iniciatívu svojich kolegov z Tatier a Liptovského Mikuláša.
|
||
viac
diskusia
|
Východná Morava – miesto pre skutočnú dovolenku17. 10. 2023
Niekedy stačí jeden pohľad, aby si ho zapamätali vaše oči. Jeden zážitok, na ktorý nikdy nezabudnete. Jeden moment, ktorý sa vám dostane pod kožu.
Niekedy stačí vedieť, že ste práve teraz na ...
|
||
viac
diskusia
|
Prečo je nové overovanie kvalifikácií príležitosť pre trh práce?3. 8. 2023
Národný projekt Systém overovania kvalifikácií v Slovenskej republike realizovaný Štátnym inštitútom odborného vzdelávania v spolupráci s dodávateľom Asseco Central Europe, priniesol záujemcom možnosť ...
|
||
viac
diskusia
|
Svätomariánska púť vstupuje do druhej fázy, prešovský kraj investuje milióny eur a novou aktivitou bude eko-pútnictvo17. 6. 2023
Projekt Svätomariánska púť - Svetlo z východu vstupuje do svojej druhej fázy. Prešovský samosprávny kraj (PSK) ako vedúci partner ...
|
||
viac
diskusia
|
Ľudia sa pracovať do gastrosektora a cestovného ruchu nehrnú, stále chýba vyše 2-tisíc zamestnancov3. 8. 2022
Zamestnávatelia v gastronómii začiatkom augusta potrebovali obsadiť 1 700 voľných pracovných miest a v sektore ubytovania a cestovného ruchu ďalších päťsto. Najviac ponúk v týchto dvoch sektoroch je v ...
|
||
viac
diskusia
|
Slovenský pavilón na výstave Expo v Dubaji zaujal, navštívilo ho viac ako pol milióna ľudí2. 4. 2022
Slovenský pavilón na svetovej výstave Expo navštívilo viac ako pol milióna návštevníkov. Výstavy sa zúčastnila aj organizácia
|
||
viac
diskusia
|
Pre opatrenia na hraniciach hrozí v Mníšku nad Popradom krach miestnym podnikom, tvrdí starosta14. 7. 2021
Kontroly na hraniciach ovplyvnili život aj v obci Mníšek nad Popradom v Staroľubovnianskom okrese, kde sa nachádza hraničný priechod.
|
||
viac
diskusia
|
V Česku sa koronakríza dotkla takmer polovice zamestnancov, v gastronómii je situácia kritická4. 8. 2020
Vplyv koronakrízy v Českej republike pocítilo 43 percent zamestnancov a 60 percent samostatne zárobkových osôb. Vyplýva to z prieskumu českého štatistického úradu, ktorý o jeho výsledkoch informoval v ...
|
||
viac
diskusia
|
Mesto Poprad chce pomôcť prevádzkovateľom terás, nemusia za ne platiť poplatky a môžu ich zastrešiť21. 11. 2020
V Poprade dočasne zrušili akékoľvek obmedzenia vzhľadu terás, ktoré tak budú môcť byť aj zastrešené. Za terasy sa zároveň nebudú vyberať žiadne poplatky. Rozhodlo o tom mestské zastupiteľstve na ...
|
||
viac
diskusia
|
Podvodníci využívajú vysoký dopyt a zároveň nízku ponuku ubytovacích zariadení6. 6. 2021
Vysoký dopyt po ubytovacích zariadeniach a nízka ponuka predstavujú príležitosť pre podvodníkov. Upozorňuje na to Európske spotrebiteľské centrum na Slovensku s tým, že sa ...
|
||
viac
diskusia
|
Hoteliéri odklad platieb sociálnych odvodov nepovažujú za dostatočné, chcú ich odpustenie27. 1. 2021
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska nepovažuje vládou schválený odklad ...
|
||
viac
diskusia
|
Slovákom v časoch zatvorených gastro podnikov najviac chýba práve čas strávený s priateľmi20. 12. 2020
V čase pandémie koronavírusu je jedným z najviac obmedzených odvetví segment HORECA (hotely, reštaurácie, kaviarne). ...
|
||
viac
diskusia
|
Gastroprevádzky bijú na poplach, viaceré budú pre koronakrízu vo vážnych existenčných problémoch30. 4. 2020
Dopad prijatých korona-opatrení na Slovensku bude pre sektor hotelov, reštaurácií a kaviarní (horeca) hrozivý. Podľa aktuálnych prepočtov
|
||
viac
diskusia
|
Kurzarbeit využíva polovica nemeckých firiem, v gastronómii je to až 99 percent7. 5. 2020
Prácu na skrátené úväzky aktuálne v Nemecku využívajú takmer všetky odvetvia ekonomiky. Najvyšší podiel vykazujú ...
|
||
viac
diskusia
|
Na Slovensku napriek pandémii pribudli stovky reštaurácií, vznikali malé prevádzky s donáškou11. 4. 2021
Minulý rok pribudlo na slovenskom trhu viac ako 700 nových gastronomických prevádzok, napriek tomu, že reštauračný sektor sa považuje za jeden z najviac dotknutých pandémiou koronavírusu.
Desiatky ...
|
||
viac
diskusia
|
Situácia v gastre je zlá, vládne opatrenia nepostačujú a väčšina podnikov sa k pomoci ani nedostane23. 7. 2020
Situácia v gastro sektore je zlá, opatrenia zo strany vlády a štátu sú nepostačujúce, neadresné a likvidačné. Podnikatelia upozorňujú na byrokratickú náročnosť pri žiadaní o podporu, potrebovali by ...
|
||
viac
diskusia
|
Tohtoročná sezóna bola pre hoteliérov ešte horšia ako uplynulý rok, dôvodom sú opatrenia23. 9. 2021
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) ...
|
||
viac
diskusia
|
Počet Nemcov na kurzarbeite výrazne vzrástol, najhoršie je zasiahnutá gastronómia2. 2. 2021
Počet zamestnancov so skrátenými úväzkami, ktorým štát vypláca príspevky ku mzdám, v Nemecku v januári vzrástol o takmer 20 percent. V režime kurzarbeit pracovalo v prvom mesiaci roka 2,6 milióna ľudí, v ...
|
||
viac
diskusia
|
Veda, umenie alebo varenie? Predstavujeme vám molekulárnu gastronómiu17. 12. 2019
V súčasnosti sú niektoré trendy skutočne zvláštne, no nájdu sa aj také, ktoré sú zvláštne a fascinujúce zároveň. Inak tomu nie je ani v kuchynskom prostredí, kde sa čoraz viac skloňuje pojem molekulárna gastronómia.
|
|
viac
diskusia
|
Keď gastronómii prihára, pomáhajú jej najbližší14. 12. 2020
Nadnárodným potravinárskym spoločnostiam, klubom gastronomických nadšencov ani jednotlivcom nie je jedno, čo sa stane s ich obľúbenými podnikmi. Gastronomické zariadenia, ktorých súčasťou sú ich ...
|
||
viac
diskusia
|
Grafton Slovakia: Na rok 2020 prognóza rastu miezd o 5-7 %30. 12. 2019
Spomalenie slovenskej ekonomiky sa premietne do poklesu rastu miezd na úroveň kopírujúcu infláciu, predznamenáva personálna agentúra Grafton Slovakia v rámci bilancovania roka 2019 v tomto sektore ...
|
||
viac
diskusia
|
Prosia o pomoc pred bankrotom a prepúšťaním, gastroprevádzky majú problém s platením nájomného14. 4. 2020
Slovenské reštaurácie a kaviarne prosia vládu v otvorenom liste o pomoc pred prepúšťaním a bankrotmi. Vládu prosia o pomoc s platením nájomného, a aby štát v tejto situácii jasne zadefinoval vzťahy medzi ...
|
||
viac
diskusia
|
Reštaurácie žiadajú dočasne znížiť DPH na päť percent, Matovičovi adresovali otvorený list7. 10. 2020
Iniciatíva Zachráňme gastro! má konkrétny návrh na pomoc reštauráciám - dočasné zníženie DPH na úroveň okolitých krajín EÚ. Konštatovala to v otvorenom liste, ktorý v stredu poslala premiérovi
|
||
viac
diskusia
|
Živnostníci žiadajú od vlády rýchle a účinné opatrenia, pokles príjmov si nezavinili predsa sami15. 10. 2020
Slovenský živnostenský zväz žiada od vlády rýchle a účinné opatrenia, ktoré zmiernia finančné dopady karanténnych opatrení na ...
|
||
viac
diskusia
|
Michelinská hviezda mieri do Tatier. Bude ju mať Hotel Lomnica2. 10. 2019
Pod Lomnickým štítom sa začiatkom novembra dotkneme hviezd. Slovensko čaká gastronomická udalosť európskeho formátu, ktorá sa odohrá v Hoteli Lomnica 8. a 9. novembra 2019. Historický unikát bude ...
|
||
viac
diskusia
|
SERIÁL: Väčšina samospráv sa trápi s nedokončenými stavbami1. 7. 2018
Turisti obdivujú Slovensko pre jeho rozmanitosť. Nadchýnajú ich naše prírodné krásy, ľudová kultúra, gastronómia, mentalita ľudí... Sú však aj miesta, ktoré im ...
|
||
viac
diskusia
|
Oficiálny prejav, zábava, kultúra, gastronómia: Aj to tvorí Deň Kanady1. 7. 2019
Ilustračná snímka.
|
||
viac
diskusia
|
ČIERNY DEŇ pre francúzsku gastronómiu: Zomrel šéfkuchár Paul Bocuse20. 1. 2018
Na archívnej snímke uznávaný a rešpektovaný francúzsky šéfkuchár Paul Bocuse.
|
||
viac
diskusia
|
Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality13. 2. 2018
Nostalgie, Spišská Nová Ves - Flambované srnčie stehno souse - vide s fazuľkou v slaninovom kabáte, smotanovou omáčkou zo smržov a bulgurom
|
||
viac
diskusia
|
Tohtoročná Biela noc bude premiérovo „na zjedenie“. Reštaurácia Selaví naservíruje chuťový zážitok s digitálnou projekciou25. 9. 2019
S úctou k tradícii, štýlovo, s dávkou kreativity, v téme, s ideou a hedonickým záverom. Aj to sú hlavné ingrediencie toho, čo sa onedlho odohrá v Bratislave na Klobučníckej ulici. Premiéru totiž ...
|
||
viac
diskusia
|
O. PETRÍK: Devízami Košického kraja sú poľnohospodárstvo a turizmus19. 10. 2017
Kandidát strany Jednota - ľavicová strana Slovenska na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Oliver Petrík vidí potenciál rozvoja kraja najmä v poľnohospodárskej ...
|
||
viac
diskusia
|
Zosnulý francúzsky šéfkuchár Bocuse si želal jednoduchý pohreb24. 1. 2018
Na archívnej snímke Francúz Paul Bocuse pózuje v kuchyni trojhviezdičkovej reštaurácie L'Auberge du Pont de Collonges v jeho rodnej obci Collonges-au-Mont-d'or v strednom Francúzsku, 24. marca 2011.
|
||
viac
diskusia
|
V českých Luhačoviciach bude po piaty raz festival slovenskej kultúry3. 9. 2017
Ilustračná snímka
|
||
viac
diskusia
|
Každý druhý podnik v Nemecku má problém obsadiť kvalifikované miesto13. 3. 2018
Takmer každý druhý podnik v Nemecku má problémy s obsadením voľných pozícií, ktoré si vyžadujú kvalifikovanú pracovnú silu. Ukázal to najnovší prieskum na objednávku ...
|
||
viac
diskusia
|
Pankuškové fašiangy v Krompachoch ponúkajú zábavu a tradičné pochúťky27. 1. 2018
Pankuškové fašiangy, ilustračná snímka.
|
||
viac
diskusia
|
Slovenský šéfkuchár v Číne: V krajine je osem základných typov kuchyne1. 11. 2018
Na snímke Tomáš Chilý.
|
||
viac
diskusia
|
Študenti z Michaloviec pripravovali rôzne jedlá krajín Európskej únie22. 11. 2018
Ilustračná snímka.
|
||
viac
diskusia
|
Cesta za športom či kultúrou sa začína už na čerpacej stanici OMV2. 7. 2019
Cesta za športom či kultúrou sa začína už na čerpacej stanici OMV
|
||
viac
diskusia
|
Reštaurácie v Prahe zháňajú personál na pokrytie práce cez aplikáciu9. 2. 2019
Ilustračná snímka
|
||
viac
diskusia
|
Cesta za športom či kultúrou sa začína už na čerpacej stanici OMV2. 7. 2019
Spolupráca so spoločnosťou Ticketportal prináša vstupenky priamo k motoristom
V lete si môžete vychutnať napríklad Limp Bizkit, či slovenský folklór ...
|
||
viac
diskusia
|
Zákazníci sú ochotní míňať v nákupných centrách ako v roku 201827. 9. 2019
Ilustračná snímka.
|
||
viac
diskusia
|
|
Vyhľadávanie |
Prenájom áut |
|
TV program |
TV Markíza
Kompletný programTV tipy |
|
Kurzový lístok | |||||||||||||||||||||||||
|
|
Výsledky zápasov |
Výsledky zápasov live - naživo Futbal Tenis Hokej Basketbal |