![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
17. augusta 2019
SPPK: Počet pracovníkov v potravinárstve SR v 1. polroku vzrástol
Ilustračná snímka
Zdieľať

Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku 2019 zaznamenalo v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, a to o 10,9 %. Výraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa evidovalo vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových o 5,1 % a v odvetví úpravy a spracovania mlieka o 4,4 %.
Korpáš dodal, že najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. polroku 2019 nastalo v odvetví výroby hroznového vína, medziročne o 15,8 %. Medziročne sa stav zamestnancov znížil aj vo výrobe pekárskych výrobkov vrátane cukrárskych a okrem trvanlivých výrobkov, a to o 3,8 %, vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov o 1,2 % a v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealko nápojov o 1,1 %.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR