|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
17. augusta 2019
SPPK: Počet pracovníkov v potravinárstve SR v 1. polroku vzrástol
Ilustračná snímka
Zdieľať
Ilustračná snímka Foto: TASR/Lukáš Grinaj
Bratislava 17. augusta (TASR) - V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2019 pracovalo 32.190 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2018 sa stav zamestnancov zvýšil o 0,2 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku 2019 zaznamenalo v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, a to o 10,9 %. Výraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa evidovalo vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových o 5,1 % a v odvetví úpravy a spracovania mlieka o 4,4 %.
Korpáš dodal, že najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. polroku 2019 nastalo v odvetví výroby hroznového vína, medziročne o 15,8 %. Medziročne sa stav zamestnancov znížil aj vo výrobe pekárskych výrobkov vrátane cukrárskych a okrem trvanlivých výrobkov, a to o 3,8 %, vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov o 1,2 % a v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealko nápojov o 1,1 %.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR