|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
23. novembra 2017
SNS:Chceme, aby domáce potraviny boli v predajniach po celom Slovensku
Slovenská národná strana (SNS) spolupracuje s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na tom, aby kvalitné slovenské potraviny boli na pultoch v ...
Zdieľať
Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Bratislava 23. novembra (TASR) – Slovenská národná strana (SNS) spolupracuje s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na tom, aby kvalitné slovenské potraviny boli na pultoch v predajniach po celom Slovensku. Spotrebitelia zaznamenali v poslednej dobe nárast našich výrobkov na pultoch zahraničných reťazcov. Dôvodom zvýšeného záujmu o domáce produkty je čerstvosť a prísnejšia kontrola. TASR o tom informovala riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová. Podľa rezortu pôdohospodárstva takmer 60 percent spotrebiteľov považuje slovenské potraviny za kvalitnejšie ako zahraničné. Podľa SNS slovenský spotrebiteľ uvíta, že sa pri nákupe nemusí rozhodovať len medzi dovezenými výrobkami. Danko uviedol, že slovenskí výrobcovia dodávajú potraviny už priamo vo svojich regiónoch na pulty obchodov. "Reťazec pre nich pripravil priestor v predajni. Spolupráca s predajcami umožní malým a stredným podnikateľom väčší odbyt, zvýšenie zamestnanosti v jednotlivých regiónoch, ako aj podporí rozvoj vidieka," doplnil.
Pôvod a zloženie potravín majú veľký vplyv na kvalitu. Podľa SNS by potravina nemala precestovať stovky až tisíce kilometrov, kým sa dostane na náš stôl. "Čím preprava a skladovanie trvá dlhšie, tým sa znižuje ich čerstvosť a kvalita," uvádza SNS. Danko podľa prieskumu agrorezortu konštatuje, že mnoho naoko "čerstvých" pekárenských výrobkov sú v skutočnosti rozmrazené dopekané polotovary. "Nekupujme zbytočne pekárske výrobky, ktoré skončia napokon v našich domácnostiach v koši. Dnes už pekári pečú chlieb sedem dní v týždni, dokonca aj dvakrát denne a preto môžeme konzumovať každý deň čerstvý chlieb a pečivo bez použitia predpečenia. Stačí zájsť len do najbližšieho obchodu a kúpiť si tradičné výrobky, ktoré sú ponúkané spotrebiteľovi najneskôr do 24 hodín od výroby," uzavrel Danko.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR