|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 15.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Leopold
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Slovenský Food Revolution Day v Indii
„Art of Travel“ (umenie cestovať) a Food Revolution“ (revolúcia v stravovaní) - Alebo pravé slovenské halušky v Indii a indická ajurvéda na Slovensku! Ak by ste uplynulú nedeľu (24. ...
Zdieľať
BRATISLAVA 28. novembra (WBN/PR) - „Art of Travel“ (umenie cestovať) a Food Revolution“ (revolúcia v stravovaní) - Alebo pravé slovenské halušky v Indii a indická ajurvéda na Slovensku!
Ak by ste uplynulú nedeľu (24. novembra 2013) náhodou zavítali do známej kaviarne „Cafe Papaya“ v Kočíne, v juhoindickom štáte Kerala, tak ste mohli ochutnať halušky, haruľu, slivkové pirohy, bobáľky a tradičné nátierky ako ich poznáme z detstva! Pod heslom „Food got Slovak-ed“ alebo „Jedlo sa poslovenčilo“ sa predstavila spoločná aktivita slovenskej cestovnej kancelárie „Shakti Trails“ (umenie cestovať) a bratislavského bistra s donáškou zdravého jedla „MoshiMoshi“ (revolúcia v stravovaní). Myšlienka cestovania za zdravým autentickým jedlom, zaujala skupinu miestnych keralských umelcov a spočiatku zo žartu, no neskôr vážne, sa rozhodli poslovenčiť, prostredníctvom slovenskej „exotickej" kuchyne. Toto netradičné slovensko-indické spojenie zaujalo aj indické médiá, ktoré o tejto aktivite informovali (viď priložený link).
Na začiatku „Slovensko - Indickej výmeny“ stála iniciatíva Zuzany Zwiebel zo Shakti Trails, ktorá pred rokom začala rozvíjať koncept „Ayurveda Trails in the Heart of Europe“ (Ajurvedické cesty v srdci Európy), ktorej cieľom je predstaviť Ajurvédu - tradičnú indickú medicínu v strednej Európe. Pre podporu tohto projektu sa jej podarilo získať bratislavské bistro s donáškou zdravého jedla „MoshiMoshi“ propagujúce „Food Revolution“ na Slovensku a jednu z najväčších hotelových sieti v južnej Indii CGH Earth, ktorá ako prvá predstavila koncept trvalo udržateľného cestovania na miestnom trhu.
„Mošáci“ z „MoshiMoshi“ strávili posledný mesiac na juhu Indie a spolu s ajurvedickými lekármi a kuchármi hotelovej siete CGH Earth sa zaúčali do tajov ajurvédy a od januára 2014 zaradia do svojej ponuku chutné a očistné ajurvedické menu, ktoré budú roznášať v Bratislave, ale taktiež sa spolu so „Shakti Trails“ čoskoro stanú sprievodcami na kulinárskych výletoch po južnej Indii.
ART OF TRAVEL (Shakti Trails & Ayurveda Trails) + FOOD REVOLUTION (moshimoshi.sk) = AYURVEDA TRAILS IN THE ♥ OF EUROPE!
Ďalšie informácie na:
http://www.thehindu.com/features/metroplus/Food/on-a-common-plate/article5379827.ece
Ak by ste uplynulú nedeľu (24. novembra 2013) náhodou zavítali do známej kaviarne „Cafe Papaya“ v Kočíne, v juhoindickom štáte Kerala, tak ste mohli ochutnať halušky, haruľu, slivkové pirohy, bobáľky a tradičné nátierky ako ich poznáme z detstva! Pod heslom „Food got Slovak-ed“ alebo „Jedlo sa poslovenčilo“ sa predstavila spoločná aktivita slovenskej cestovnej kancelárie „Shakti Trails“ (umenie cestovať) a bratislavského bistra s donáškou zdravého jedla „MoshiMoshi“ (revolúcia v stravovaní). Myšlienka cestovania za zdravým autentickým jedlom, zaujala skupinu miestnych keralských umelcov a spočiatku zo žartu, no neskôr vážne, sa rozhodli poslovenčiť, prostredníctvom slovenskej „exotickej" kuchyne. Toto netradičné slovensko-indické spojenie zaujalo aj indické médiá, ktoré o tejto aktivite informovali (viď priložený link).
Na začiatku „Slovensko - Indickej výmeny“ stála iniciatíva Zuzany Zwiebel zo Shakti Trails, ktorá pred rokom začala rozvíjať koncept „Ayurveda Trails in the Heart of Europe“ (Ajurvedické cesty v srdci Európy), ktorej cieľom je predstaviť Ajurvédu - tradičnú indickú medicínu v strednej Európe. Pre podporu tohto projektu sa jej podarilo získať bratislavské bistro s donáškou zdravého jedla „MoshiMoshi“ propagujúce „Food Revolution“ na Slovensku a jednu z najväčších hotelových sieti v južnej Indii CGH Earth, ktorá ako prvá predstavila koncept trvalo udržateľného cestovania na miestnom trhu.
„Mošáci“ z „MoshiMoshi“ strávili posledný mesiac na juhu Indie a spolu s ajurvedickými lekármi a kuchármi hotelovej siete CGH Earth sa zaúčali do tajov ajurvédy a od januára 2014 zaradia do svojej ponuku chutné a očistné ajurvedické menu, ktoré budú roznášať v Bratislave, ale taktiež sa spolu so „Shakti Trails“ čoskoro stanú sprievodcami na kulinárskych výletoch po južnej Indii.
ART OF TRAVEL (Shakti Trails & Ayurveda Trails) + FOOD REVOLUTION (moshimoshi.sk) = AYURVEDA TRAILS IN THE ♥ OF EUROPE!
Ďalšie informácie na:
http://www.thehindu.com/features/metroplus/Food/on-a-common-plate/article5379827.ece