|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
17. mája 2010
Slovensko privíta hviezdu amerických kuchýň Boba Blumera
Pôvodom kanadský kuchár predstaví divákom 2. júna v Bratislave svoje najznámejšie recepty a ukáže im, "že aj z ničoho sa dá vyčariť fantastické jedlo".
Zdieľať
"Predvediem im svoje najznámejšie recepty a ukážem im, že aj z ničoho sa dá vyčariť fantastické jedlo, vďaka ktorému si získajú medzi svojimi priateľmi povesť kulinárskych špecialistov," uviedol Blumer, ktorý je známy tiež ako gastronaut. Blumer je jedným z najväčších experimentátorov medzi súčasnými kuchármi. Je známy pre svoj surrealistický prístup k vareniu, ktorý sa vyznačuje inovatívnymi postupmi, nezvyklou kombináciou surovín, netradičnými chuťami, ale aj noblesou, humorom a správnou dávkou adrenalínu.
Rodák z kanadského Montrealu, v súčasnosti žijúci v Hollywoode, sa preslávil účinkovaním vo vlastných televíznych reláciách a hosťovaním v mnohých ďalších obľúbených televíznych programoch. Jeho kariéra kuchárskeho mága odštartovala v roku 1991 po vydaní jeho prvej knihy s názvom The Surreal Gourmet: Real Food for Pretend Chefs. Svojmu úspechu vďačí paradoxne za chýbajúce formálne kuchárske vzdelanie, ktoré však vyvážil originálnym a dovtedy nevšedným prístupom k vareniu. Tri roky po úspešnom vydaní knižného debutu spôsobil ďalšiu malú revolúciu v prístupe k vareniu. V knihe The Surreal Gourmet Entertains: High-Fun, Low-Stress Dinner Parties for 6 – 12 vyhlásil, že aj tí, ktorí nemajú práve ideálne podmienky na varenie, môžu ohúriť svojich priateľov vynikajúcim a nezabudnuteľným večierkom. Snáď najväčší úspech zožal so svojou treťou publikáciou Off The Eaten Path: Inspired Recipes For Adventurous Cooks, ktorá získala ocenenie na prestížnom veľtrhu kuchárskych kníh vo francúzskom Perigueux.
Najväčšiu slávu však priniesli Blumerovi práve početné vystúpenia v televíznych reláciách v Spojených štátoch a v Kanade, kde ho poznajú najmä ako autora a hlavnú hviezdu vlastnej relácie o varení pod názvom Surreal Gourmet. Získal za ňu dokonca cenu Gemini Award za najlepšiu informačnú reláciu. Dodnes ju vysielajú televízie vo viac ako tridsiatich krajinách na celom svete. V súčasnosti však účinkuje vo svojom vlastnom programe Glutton for punishment, v ktorej súťaží s majstrami vo svojom odbore - či už ide o miešanie kokteilov v Las Vegas alebo účasť na súťaži v jedení čili v Novom Mexiku.
(SITA)