Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Kultúra    Knižné novinky

24. januára 2013

Slovensko na tanieri



Čo by ste povedali na také piešťanské rožky, terchovskú polievku, či zajačiu paštétu?



Zdieľať
Poklady slovenskej kuchyne História každej krajiny sa prejavuje aj v jej gastronómii a slovenská kuchyňa je z tohto pohľadu mimoriadne bohatá. Dokazuje to aj nová séria Poklady slovenskej kuchyne, z ktorej vyšli už dva diely: Bratislava s Podunajskom a aktuálne Považie.
 
V každej časti 150 originálnych receptov, dávno zabudnuté kulinárske poklady, každodenné jedlá i sviatočné pokrmy. Poklady slovenskej kuchyne zachytávajú prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Mnohé recepty objavila autorka náhodou v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch.
V najnovšej časti Považie nechýbajú predjedlá, polievky, omáčky, hlavné jedlá, koláče i sviatočné jedlá. A napokon aj čosi do špajze ako paradajkový džem , ktorý sa varieva v obci Vlčany, alebo domáce pivo, do ktorého stačí dať jačmeň, cukrovú repu, droždie a chmeľ. Výroba piva má u nás dlhú tradíciu, niekto má radšej pivo plzenského typu, iný zas klasické tmavé pivo. Tento recept je na klasické ťažké mútne pivo.
V Pokladoch slovenskej kuchyne si vyberiete z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!

Pozrite si Poklady slovenskej kuchyne – 1. časť Bratislava a Podunajsko.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Začínate podnikať?
<< predchádzajúci článok
Dakar je droga, priznal úspešný jazdec Ivan Jakeš