Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Ekonomika

21. októbra 2019

Slovenskí šéfkuchári sa posunuli na vyššiu úroveń



Ilustračná snímka.



Zdieľať
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc
Bratislava 21. októbra (TASR) – Slovenskí šéfkuchári vedia variť veľmi dobre a za posledných pár rokov sa posunuli na vyššiu úroveň. Mnohí z nich boli na stážach v zahraničí, varili u michelinských šéfkuchárov a snažili sa implementovať moderné postupy aj vo svojich reštauráciách. Povedal to v pondelok pre TASR riaditeľ medzinárodného odborného HoReCa sympózia Gastronomy Slovakia Radoslav Nackin, ktoré je počas pondelka v Bratislave.


“Nie všetko sa dá, nie všetci hostia u nás chápu, povedal by som takéto priam už umelecké diela a chuťové kombinácie. Je to náročné, aj cenovo o niečo drahšie,” uviedol Nackin s tým, že vybavenie špičkovej kuchyne si vyžaduje 50.000 až 300.000 eur, čo súvisí s veľkosťou prevádzky, s využitím technológií. “Jedlo je odrazom výsledku práce celého tímu a použitých surovín,” konštatoval.

Počas podujatia vystúpia európski a slovenskí poprední šéfkuchári. Cieľom je priniesť na Slovensko aktuálne trendy vo svetovej gastronómii. “Naživo tu bude vystupovať šesť špičkových šéfkuchárov, uvaria niektoré svoje recepty a to je moment, keď sa môžu naši niečo podučiť,” poukázal Nackin.

Súčasťou programu je aj téma slovinských vín, dizajn na tanieri, somelierstvo vôd ku jedlám, hotelový manažment či spolupráca s lokálnymi dodávateľmi potravín.

Na sympóziu sa zúčastňuje 14 vystavovateľov a prihlásilo sa 400 odborných hostí.





Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Situácia v železničnej doprave vo Francúzsku sa postupne normalizuje
<< predchádzajúci článok
Gál: Súdna rada a rezort spravodlivosti by mali mať väčšie právomoci