|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Utorok 5.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Imrich
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc
Bratislava 21. októbra (TASR) – Slovenskí šéfkuchári vedia variť veľmi dobre a za posledných pár rokov sa posunuli na vyššiu úroveň. Mnohí z nich boli na stážach v zahraničí, varili u michelinských šéfkuchárov a snažili sa implementovať moderné postupy aj vo svojich reštauráciách. Povedal to v pondelok pre TASR riaditeľ medzinárodného odborného HoReCa sympózia Gastronomy Slovakia Radoslav Nackin, ktoré je počas pondelka v Bratislave.“Nie všetko sa dá, nie všetci hostia u nás chápu, povedal by som takéto priam už umelecké diela a chuťové kombinácie. Je to náročné, aj cenovo o niečo drahšie,” uviedol Nackin s tým, že vybavenie špičkovej kuchyne si vyžaduje 50.000 až 300.000 eur, čo súvisí s veľkosťou prevádzky, s využitím technológií. “Jedlo je odrazom výsledku práce celého tímu a použitých surovín,” konštatoval.
Počas podujatia vystúpia európski a slovenskí poprední šéfkuchári. Cieľom je priniesť na Slovensko aktuálne trendy vo svetovej gastronómii. “Naživo tu bude vystupovať šesť špičkových šéfkuchárov, uvaria niektoré svoje recepty a to je moment, keď sa môžu naši niečo podučiť,” poukázal Nackin.
Súčasťou programu je aj téma slovinských vín, dizajn na tanieri, somelierstvo vôd ku jedlám, hotelový manažment či spolupráca s lokálnymi dodávateľmi potravín.
Na sympóziu sa zúčastňuje 14 vystavovateľov a prihlásilo sa 400 odborných hostí.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR