![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 23.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Roman, Romana
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

“Nie všetko sa dá, nie všetci hostia u nás chápu, povedal by som takéto priam už umelecké diela a chuťové kombinácie. Je to náročné, aj cenovo o niečo drahšie,” uviedol Nackin s tým, že vybavenie špičkovej kuchyne si vyžaduje 50.000 až 300.000 eur, čo súvisí s veľkosťou prevádzky, s využitím technológií. “Jedlo je odrazom výsledku práce celého tímu a použitých surovín,” konštatoval.
Počas podujatia vystúpia európski a slovenskí poprední šéfkuchári. Cieľom je priniesť na Slovensko aktuálne trendy vo svetovej gastronómii. “Naživo tu bude vystupovať šesť špičkových šéfkuchárov, uvaria niektoré svoje recepty a to je moment, keď sa môžu naši niečo podučiť,” poukázal Nackin.
Súčasťou programu je aj téma slovinských vín, dizajn na tanieri, somelierstvo vôd ku jedlám, hotelový manažment či spolupráca s lokálnymi dodávateľmi potravín.
Na sympóziu sa zúčastňuje 14 vystavovateľov a prihlásilo sa 400 odborných hostí.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR