|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
03. decembra 2015
Slovenskí potravinári začínajú spolupracovať s univerzitnými vedcami
Slovenskí potravinári začínajú spolupracovať s univerzitnými vedcami. "Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) podpísala dnes Dohodu o spolupráci ...
Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR
Bratislava 3. decembra (TASR) - Slovenskí potravinári začínajú spolupracovať s univerzitnými vedcami. "Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) podpísala dnes Dohodu o spolupráci s Fakultou chemickej a potravinárskej technológie (FCHPT) Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave," informovala hovorkyňa SPPK Jana Holéciová. Obe strany podpísali podľa nej dohodu na tri roky, platiť začína dnešným dňom.Cieľom dohody je podľa jej informácií spolupráca v oblasti vzdelávania, výskumu, medzinárodných kontaktov a poradenstva. "Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave dlhodobo dosahuje vysoký rating medzi slovenskými vysokými školami," upozornila.
"Máme veľa odborníkov, ktorí pracujú v oblasti potravinárstva, špičkové prístroje, ktoré využívame. Aj preto by sme mohli tento odborný potenciál využívať v spolupráci so slovenskými potravinármi," uviedol dekan fakulty profesor Ján Šajbidor.
"Bude len na prínos celej potravinovej politiky krajiny, keď sa vedci z fakulty aj prostredníctvom tejto dohody spoja s našimi potravinármi s cieľom aktívne sa zapojiť do oblasti potravinárstva a zlepšiť proces výroby potravín," dodal predseda SPPK Milan Semančík.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR