![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 9.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Františka
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
03. decembra 2015
Slovenskí potravinári začínajú spolupracovať s univerzitnými vedcami
Slovenskí potravinári začínajú spolupracovať s univerzitnými vedcami. "Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) podpísala dnes Dohodu o spolupráci ...

Cieľom dohody je podľa jej informácií spolupráca v oblasti vzdelávania, výskumu, medzinárodných kontaktov a poradenstva. "Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave dlhodobo dosahuje vysoký rating medzi slovenskými vysokými školami," upozornila.
"Máme veľa odborníkov, ktorí pracujú v oblasti potravinárstva, špičkové prístroje, ktoré využívame. Aj preto by sme mohli tento odborný potenciál využívať v spolupráci so slovenskými potravinármi," uviedol dekan fakulty profesor Ján Šajbidor.
"Bude len na prínos celej potravinovej politiky krajiny, keď sa vedci z fakulty aj prostredníctvom tejto dohody spoja s našimi potravinármi s cieľom aktívne sa zapojiť do oblasti potravinárstva a zlepšiť proces výroby potravín," dodal predseda SPPK Milan Semančík.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR