|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Utorok 5.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Imrich
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
19. júna 2009
Slovenské celebrity si „vychutnali“ Gennara Contalda
Jeden z najuznávanejších šéfkuchárov sveta Gennaro Contaldo priniesol na Slovensko exkluzívne cookery theatre, ktoré sa konalo priamo pod holým nebom. Osobnosti slovenského politického, hospodárskeho ...
Zdieľať
BRATISLAVA 19. júna (WEBNOVINY) – Jeden z najuznávanejších šéfkuchárov sveta Gennaro Contaldo priniesol na Slovensko exkluzívne cookery theatre, ktoré sa konalo priamo pod holým nebom. Osobnosti slovenského politického, hospodárskeho a kultúrneho života tak mali vo štvrtok 18. júna jedinečnú možnosť vidieť, ako sa tvoria kulinárske špeciality na taliansky spôsob a ochutnať niektoré z nich. Stredomorské menu si okrem hostiteľa akcie, riaditeľa Orange Slovensko Pavla Lančariča vychutnal napríklad herec Ady Hajdu, poslanec NRSR Eduard Kukan, moderátorka Alena Heribanová alebo slovenský kuchár Justin Topoľský.
Svetoznámy kulinár, ktorý je tiež mentorom slávneho „Kuchára bez čapice“ Jamieho Olivera, sa podľa vlastných slov na návštevu Slovenska veľmi tešil. „Tesne pred príchodom sem som bol v Benátkach, kde som tri týždne nakrúcal s Jamiem. A ten ma odhováral, aby som ostal a necestoval. Mne je však Slovensko veľmi blízke, a tak som nemohol odmietnuť,“ prezradil v rozhovore pre agentúru SITA úspešný Talian. Contaldo sa netají tým, že ako šéfkuchár neuprednostňuje žiadne jedlo. „Napriek tomu musím povedať, že váš slovenský guláš je vynikajúci,“ uviedol odborník, ktorý tiež pochválil bratislavské reštaurácie, víno a ženy. Dve slovenské krásky, producentku Wandu Hrycovú a plastickú chirurgičku Alexandru Novotnú, si dokonca vybral pri svojej štvrtkovej kuchárskej šou ako pomocné asistentky.
Charizmatický šesťdesiatnik čerpá energiu z varenia napriek tomu, že sa mu neúnavne venuje od svojho detstva. „Keď som mal desať rokov, môj otec ma nechal v kuchyni a poprosil svojho známeho, aby ma postrážil do poobedia. Keď sa po mňa o pár hodín vrátil, mal som pocit, že som tam strávil tri roky, tak som si to užíval,“ vyjadril sa Contaldo, ktorý varenie nepovažuje len za svoje zamestnanie, ale za skutočnú životnú vášeň. „Ak niekomu chcete dobre navariť, venujte príprave aspoň hodinku času, pričom jedlo neustále ochutnávajte a nezabudnite doň pridať hlavne svoju vášeň a lásku. Verím tomu, že váš priateľ, milenec alebo mama vám po tom, čo ochutnajú, povedia, že vás milujú,“ uzavrel Talian.
Aj napriek tomu, že Gennaro Contaldo navštívil so svojou šou Slovensko po prvý raz, k jeho starým známym sa prihlásil slovenský herec Ady Hajdu. „To ešte nikto nevie, ale ja Gennara poznám. Daboval som prvých sto dielov televíznej šou Jamieho Olivera, kde bol aj s Gennarom ako jeden hlas,“ prezradil so smiechom divadelník. „Tak som získal vzťah k jedlu od Jamieho, ktoré ho naučil Gennaro. Oliver je neuveriteľná tvár a energia a to, že dokázal zmeniť myslenie vlády Veľkej Británie, aby deti v školách začali jesť zdravšie, je pre mňa najviac, čo mohol urobiť,“ uviedol Hajdu. „Jamie z Gennara žije,“ uviedol Justin Topoľský na adresu tridsaťštyriročného žiaka z Veľkej Británie. „Je to však úžasný chlapec, hudobník, ktorý dokázal pretransformovať bubny do kuchyne a vytvoriť tak svoju vlastnú šou,“ dodal.
Šéfkuchár Gennaro Contaldo sa v Bratislave ešte chvíľu zdrží. Dnes sa chystá na Žilinskú ulicu nakupovať a nakrútiť tam niekoľko záberov z návštevy Slovenska.
Slovenským celebritám talianska kuchyňa chutí
Slovenské celebrity sa pri návšteve šéfkuchára Gennara Contalda priznali, že im chutia talianske jedlá. „Práve Taliansko sa hodí na leto. Hlavne, keď sa chceme cítiť dobre v plavkách, tak talianska kuchyňa je najvýhodnejšia,“ uviedla pre agentúru SITA moderátorka Alena Heribanová. „Mám strašne rada cestoviny s údeným lososom alebo strúhaný parmezán s pečivom,“ dodala kráska s udržiavanou postavou. Talianskou kuchyňou nepohrdne ani generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič. „My sme s jedlom dobrí kamaráti, ja nie som náročný stravník. Obľubujem najmä taliansku, francúzsku a čínsku kuchyňu. Tá mi však najviac chutí v Európe,“ prezradil. Podobne aj herec Ady Hajdu, ktorý na prvý pohľad nevyzerá ako nadšený jedák, si na cestách po Európe vychutnáva dobré jedlo. „Talianske a španielske špeciality mám veľmi rád. Podľa mňa tam ľudia nechávajú jednotlivým ingredenciám chute, a to je veľké umenie, my ich miešame,“ povedal štíhly labužník. Slovenský kuchár - cestovateľ Justin Topoľský však talianske ľahké a zdravé dobroty dáva až na druhé miesto. „Pre mňa je jednoducho najlepšia japonská kuchyňa so sushi alebo skôr sashimi,“ uzavrel.
SITA
Svetoznámy kulinár, ktorý je tiež mentorom slávneho „Kuchára bez čapice“ Jamieho Olivera, sa podľa vlastných slov na návštevu Slovenska veľmi tešil. „Tesne pred príchodom sem som bol v Benátkach, kde som tri týždne nakrúcal s Jamiem. A ten ma odhováral, aby som ostal a necestoval. Mne je však Slovensko veľmi blízke, a tak som nemohol odmietnuť,“ prezradil v rozhovore pre agentúru SITA úspešný Talian. Contaldo sa netají tým, že ako šéfkuchár neuprednostňuje žiadne jedlo. „Napriek tomu musím povedať, že váš slovenský guláš je vynikajúci,“ uviedol odborník, ktorý tiež pochválil bratislavské reštaurácie, víno a ženy. Dve slovenské krásky, producentku Wandu Hrycovú a plastickú chirurgičku Alexandru Novotnú, si dokonca vybral pri svojej štvrtkovej kuchárskej šou ako pomocné asistentky.
Charizmatický šesťdesiatnik čerpá energiu z varenia napriek tomu, že sa mu neúnavne venuje od svojho detstva. „Keď som mal desať rokov, môj otec ma nechal v kuchyni a poprosil svojho známeho, aby ma postrážil do poobedia. Keď sa po mňa o pár hodín vrátil, mal som pocit, že som tam strávil tri roky, tak som si to užíval,“ vyjadril sa Contaldo, ktorý varenie nepovažuje len za svoje zamestnanie, ale za skutočnú životnú vášeň. „Ak niekomu chcete dobre navariť, venujte príprave aspoň hodinku času, pričom jedlo neustále ochutnávajte a nezabudnite doň pridať hlavne svoju vášeň a lásku. Verím tomu, že váš priateľ, milenec alebo mama vám po tom, čo ochutnajú, povedia, že vás milujú,“ uzavrel Talian.
Aj napriek tomu, že Gennaro Contaldo navštívil so svojou šou Slovensko po prvý raz, k jeho starým známym sa prihlásil slovenský herec Ady Hajdu. „To ešte nikto nevie, ale ja Gennara poznám. Daboval som prvých sto dielov televíznej šou Jamieho Olivera, kde bol aj s Gennarom ako jeden hlas,“ prezradil so smiechom divadelník. „Tak som získal vzťah k jedlu od Jamieho, ktoré ho naučil Gennaro. Oliver je neuveriteľná tvár a energia a to, že dokázal zmeniť myslenie vlády Veľkej Británie, aby deti v školách začali jesť zdravšie, je pre mňa najviac, čo mohol urobiť,“ uviedol Hajdu. „Jamie z Gennara žije,“ uviedol Justin Topoľský na adresu tridsaťštyriročného žiaka z Veľkej Británie. „Je to však úžasný chlapec, hudobník, ktorý dokázal pretransformovať bubny do kuchyne a vytvoriť tak svoju vlastnú šou,“ dodal.
Šéfkuchár Gennaro Contaldo sa v Bratislave ešte chvíľu zdrží. Dnes sa chystá na Žilinskú ulicu nakupovať a nakrútiť tam niekoľko záberov z návštevy Slovenska.
Slovenským celebritám talianska kuchyňa chutí
Slovenské celebrity sa pri návšteve šéfkuchára Gennara Contalda priznali, že im chutia talianske jedlá. „Práve Taliansko sa hodí na leto. Hlavne, keď sa chceme cítiť dobre v plavkách, tak talianska kuchyňa je najvýhodnejšia,“ uviedla pre agentúru SITA moderátorka Alena Heribanová. „Mám strašne rada cestoviny s údeným lososom alebo strúhaný parmezán s pečivom,“ dodala kráska s udržiavanou postavou. Talianskou kuchyňou nepohrdne ani generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič. „My sme s jedlom dobrí kamaráti, ja nie som náročný stravník. Obľubujem najmä taliansku, francúzsku a čínsku kuchyňu. Tá mi však najviac chutí v Európe,“ prezradil. Podobne aj herec Ady Hajdu, ktorý na prvý pohľad nevyzerá ako nadšený jedák, si na cestách po Európe vychutnáva dobré jedlo. „Talianske a španielske špeciality mám veľmi rád. Podľa mňa tam ľudia nechávajú jednotlivým ingredenciám chute, a to je veľké umenie, my ich miešame,“ povedal štíhly labužník. Slovenský kuchár - cestovateľ Justin Topoľský však talianske ľahké a zdravé dobroty dáva až na druhé miesto. „Pre mňa je jednoducho najlepšia japonská kuchyňa so sushi alebo skôr sashimi,“ uzavrel.
SITA