Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tlačové správy

Slovenská značka TATRA TEA dobyla európske metropoly



Spoločnosť Karloff, ktorá je výrobcom prémiovej značky TATRA TEA má za sebou rušné obdobie. Zúčastnila sa na niekoľkých medzinárodných veľtrhoch a barmanských show, zmenila komunikáciu a ...



Zdieľať
bez nazvu BRATISLAVA 27. novembra (WBN/PR) - Spoločnosť Karloff, ktorá je výrobcom prémiovej značky TATRA TEA má za sebou rušné obdobie. Zúčastnila sa na niekoľkých medzinárodných veľtrhoch a barmanských show, zmenila komunikáciu a nadviazala spoluprácu so slovenskou barmanskou špičkou žijúcou v Londýne, Mariánom Bekom.


Londýn
Horúce júlové dni boli znamením Londýnskej barovej show. ImBibe London je inovatívna a interaktívna jedinečná exhibícia pre každého kto pracuje s drinkami. Je to udalosť jediná svojho druhu, sústreďuje sa na drinky, ktoré sa distribuujú do celého sveta od vína, piva, liehovín, cez cocktaily, čaje, kávy, vodu a produkty z nich vyrobené.

Moskva
September sa niesol v duchu príprav na prestížnu akciu, MOSCOW BAR SHOW. Tá spája barmanskú komunitu naprieč celým Ruskom a CIS regiónov. Združuje skúsenosti od tých najlepších barmanov pod jednou strechou. Spojením stoviek návštevníkov, lahodných chutí alkoholu a profesionálov v obore vzniká expozícia veľkých rozmerov. TATRATEA Team bol samozrejme pri tom a cieľom bolo ukázať, že aj v takej malej krajine akou je Slovensko môže vzniknúť tak jedinečný nápoj akým TATRATEA bezpochyby je.

Berlín
Berlínska barmanská show, ktorá sa koná v starej železničnej stanici, otvorila svoje brány pre takmer dvesto vystavovateľov. TATRATEA tam mal svoje miesto a nebol jediným slovenským reprezentantom, ktorý zožal úspech. Barmanský šaman a evanjelista japonskej kultúry Stan Vadra predviedol svoju prednášku s heslom Ichi-go, Ichi-e – one moment, one encounter. Ide o japonskú filozofiu, ktorá dáva dôraz na pohostinnosť a hlási, že každé stretnutie je jedinečné a nikdy sa nezopakuje, preto sa musíme usilovať o jeho dokonalosť zakaždým.

Zaujímavosťou berlínskej show je novinka, ktorú uviedli tento rok – The Mixology Market. V predvečer prvého dňa mali návštevníci možnosť ochutnať barové kreácie najlepších barmanov v dvadsiatich street baroch. Celé podujatie sa nieslo vo veľmi otvorenej a uvoľnenej atmosfére.

Praha
V neposlednom rade sa začiatkom októbra v pražskej Novomestskej radnici konala barmanská prestížna exhibícia – Prague bar show na ktorej sa zúčastnil aj TATRATEA TEAM spolu s barmanským iluzionistom Mariánom Bekem, ktorý odhalil versatilitu TATRATEA v mixológií. Kto je Marián Beke? Uznávaný odborník , ktorý pôsobí v londýnskom bare Night Jar a svojou nápaditosťou v mixológií dvíha laťku barmanstva. To čo Marián za barovým pultom predvádza sa dá nazvať mágiou. Jeho prednáška, zaplnila celú sálu a organizátori boli nútení predĺžiť čas venovaný TATRATEA mixológií Mariána Beka.

Tradičnou súčasťou Prague Bar Show je Czech bar awards, kde TATRATEA už tradične odovzdáva cenu za najlepší design baru a je partnerom tejto kategórie. Tento rok sa ním stal pražský bar La Bohéme.

TATRATEA zožal veľký úspech a ohlas barovej scény hlási, že chcú viac. Nestačí drinky nalievať, ale je nevyhnutné cítiť to srdcom. Dôraz sa kladie na chuť, originalitu, netradičnosť, nápaditý spôsob podávania a cieľom je vytvoriť hosťovi komplexný zážitok, nielen chuťový ale aj vizuálny. A o to sa snaží aj Marián Beke, ktorý spolu s TATRATEA teamom vytvorili nové, v našich končinách nevídané cocktail menu. Podľa Mariánových slov, je TATRA TEA produktom, ktorý prináša ľuďom novú chuť a sú ochotní s ňou experimentovať: "Najčastejšou otázkou publika na každej spomínanej výstave po ochutnávke bolo ako TATRATEA použiť v nápoji. Je to veľmi pozitívne a veľmi nás to teší. TATRATEA je produkt s budúcnosťou, ktorá závisí na momentálnej náuke a o svete. Preto sme tento rok spolupracovali na dosiahnutí výsledného cocktail menu, ktoré zahrnuje 3 drinky z každej príchute TATRATEA. Prvý komplexný drink je zameraný viac na bary ,hotely a reštaurácie. Druhý je nenáročný na prípravu, kde si ľudia môžu pripraviť zaujímavý drink doma a posledný odráža tradíciu akou bol Tatranský čaj konzumovaný vždy a to jeho horúcu verziu."

33 drinkov, 11 TATRATEA, nové kombinácie chutí, kreatívny vizuál, pohladenie pre dušu a telo, ktoré otvára tvorivosť nadšencov tohto unikátneho nápoja . Celé cocktail menu nájdete na www.tatratea.com. Ako ukážku prinášame horúcu verziu citrusovej 32-ky, ktorá nevyžaduje náročnú prípravu. Je to ľahká verzia bylinkového čaju, pri ktorej sa budete cítiť, akoby ste stáli na vrchole hory a inhalovali všetky arómy v ňom zakomponované.

Ingrediencie:
40 ml TATRATEA® 32% CITRUS
čaj z medovky, materinej dúšky a železníka lekárskeho
20 ml hroznového cukru
1/2 čerstvého vyšťaveného citrónu
štipka soli

Príprava
Zalejeme čajom z medovky, železníka a materinej dúšky. Horúci nápoj podávame v šálke.

Chuť
Úžasný ľahký bylinný horúci nápoj, s ktorým budete mať pocit, že stojíte na horskom štíte a vdychujete všetky neuveriteľné arómy, ktoré toto prostredie ponúka.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Už druhé banské nešťastie za dva dni v Číne stálo aspoň 11 životov
<< predchádzajúci článok
Sestra (27) vodcu KĽDR Kim Čong-una získala vysokú funkciu v strane