|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 15.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Leopold
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Slovenská potravina zabodovala v Česku
Dôkazom kvality inovovaných výrobkov je nielen spokojnosť zákazníkov, ale tiež úspechy, ktoré tieto výrobky dosahujú, a to dokonca i v zahraničí. Ostatným z radu nutrične ...
Zdieľať
Foto: Nestlé Slovensko s.r.o.
Bratislava 8. októbra (OTS) - Dôkazom kvality inovovaných výrobkov je nielen spokojnosť zákazníkov, ale tiež úspechy, ktoré tieto výrobky dosahujú, a to dokonca i v zahraničí. Ostatným z radu nutrične vylepšených výrobkov je MAGGI Snackito thajská karí šošovica, ktorá získala jedno z ocenení Potravinárskej komory ČR v súťaži o najlepší inovatívny potravinársky výrobok.Na slovenské výrobky môžeme byť právom hrdí. Jednu z cien Potravinárskej komory ČR udelených najlepším inovatívnym potravinárskym výrobkom totiž získal aj produkt vyrobený v slovenskom závode Carpathia v Prievidzi. Ide o výrobok MAGGI Snackito thajská karí šošovica, ktorý bol ocenený v kategórií „Reformulácia roku“. Podľa princípu spoločnosti Nestlé „clean label“ v receptúre tohto výrobku sú primárne zastúpené suroviny, ktoré sa bežne používajú doma v kuchyni. Preto výrobok obsahuje vysoké percentá kvalitných surovín, ako napríklad 76,9 % sušenej predvarenej šošovice, či 10,1 % sušenej zeleniny.
„V našej spoločnosti vnímame skutočnosť, že aj napriek hektickému pracovnému životu sa čoraz viac ľudí zameriava na trend zdravej výživy, aj preto sme prišli s receptom rýchleho a zdravého šošovicového jedla,“ hovorí Vladimír Mikuš, manažér vývoja receptúr spoločnosti Nestlé Slovensko. „Recept obsahuje výživovo prospešné zložky ako šošovica, ktorá je ochutená tou najlepšou zeleninou, sušenými bylinkami a koreninami, vďaka čomu jedna porcia predstavuje až 28 % dennej potreby vlákniny,“ dodáva Vladimír Mikuš. Okrem toho, že tento výrobok je nutrične vyvážený má vďaka svojmu zloženiu vysoký obsah bielkovín a je zdrojom vlákniny.
Foto: Nestlé Slovensko s.r.o.
O súťaži Potravinárskej komory ČR
Potravinárska komora Českej republiky vyhlasuje každoročne súťaž „Cena Potravinárskej komory ČR o najlepší inovatívny výrobok“. Cieľom tejto súťaže je, okrem podpory domácich potravín a ich výrobcov aj zviditeľnenie inovatívnych potravinárskych výrobkov, ktoré môžu inšpirovať ostatné potravinárske spoločnosti k rovnakému prístupu.
Do súťaže Potravinárskej komory ČR sa tento rok prihlásilo celkom 23 spoločností, ktoré zaregistrovali 61 inovatívnych produktov. Víťazov zvolila odborná porota na základe troch kritérií – výživová hodnota, senzorické vlastnosti a celkový dojem.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR