|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
01. júna 2013
Slovenská národná galéria pozýva na nedeľný brunch
Slovenská národná galéria (SNG) pozýva v nedeľu na umenie a aj na obed. Jej bratislavské sídlo sa totiž 2. júna od 11:00 do 14:00 stane dočasným sídlom prvej slovenskej tzv. ...
Zdieľať
BRATISLAVA 1. júna (WEBNOVINY) - Slovenská národná galéria (SNG) pozýva v nedeľu na umenie a aj na obed.
Jej bratislavské sídlo sa totiž 2. júna od 11:00 do 14:00 stane dočasným sídlom prvej slovenskej tzv. partizánskej, či utajenej alebo pop-up reštaurácie.
Nové podujatie Brunch v SNG chce vytvoriť v Berlinke na Námestí Ľ. Štúra priestor pre najlepšie jedlo a umenie. O jedlo sa postará tím "Zedz ma!", ktorý organizuje prvú slovenskú partizánsku (pop-up) reštauráciu, teda reštauráciu bez vlastného sídla, ktorá na svoje menu pozýva na poslednú chvíľu.
Ako agentúru SITA informovala Zuzana Palicová z národnej galérie, k spoluorganizovaniu akcie viedol SNG jej dlhodobý cieľ "spraviť z galérie miesto, pred ktorým nebudú mať návštevníci priveľa ostychu či dokonca strachu. Chceme, aby to bolo miesto, kde sa človek cíti dobre a pohodovo."
Na Brunchi v SNG sa bude podávať niekoľko chodov z čerstvých surovín od lokálnych farmárov. Surovinou, ktorú dodá SNG, bude umenie a preto galéria v poslednej hodine podujatia, od 13:00 do 14:00, pozve všetkých hostí na aktuálnu výstavu Viliama Malíka, jedného z najvýznamnejších fotografov slovenskej moderny. Deti zabavia lektori z oddelenia galerijnej pedagogiky.
Za prvou slovenskou partizánskou (pop-up) reštauráciou Zedz ma! stojí tím ľudí okolo Silvie Pintérovej. Zedz ma! má doteraz za sebou dve večere - v Cvernovke a na Základnej škole Tilgnerová v Bratislave. Reštaurácia typu pop-up je zaujímavá tým, že do poslednej chvíle nie je jasné, kde bude podávať svoje gurmánske menu. Stolovanie na nekonvenčnom mieste je spravidla spojené aj s kultúrnym zážitkom.
Brunch je čas na jedlo niekedy medzi raňajkami a obedom. "Slovný novotvar spomenul prvýkrát koncom predminulého storočia istý Brit, keď ho označil za jedlo ideálne pre sobotňajších hýrivcov, čas, keď nejde o nič iné, len o pocit šťastia a spokojnosti v spoločnosti dobrých priateľov. Hoci pôvodne britský 'vynález' brunch najviac poznáme zo Spojených štátov, pomaly sa objavuje aj u nás," dodala Zuzana Palicová zo SNG.
Jej bratislavské sídlo sa totiž 2. júna od 11:00 do 14:00 stane dočasným sídlom prvej slovenskej tzv. partizánskej, či utajenej alebo pop-up reštaurácie.
Nové podujatie Brunch v SNG chce vytvoriť v Berlinke na Námestí Ľ. Štúra priestor pre najlepšie jedlo a umenie. O jedlo sa postará tím "Zedz ma!", ktorý organizuje prvú slovenskú partizánsku (pop-up) reštauráciu, teda reštauráciu bez vlastného sídla, ktorá na svoje menu pozýva na poslednú chvíľu.
Ako agentúru SITA informovala Zuzana Palicová z národnej galérie, k spoluorganizovaniu akcie viedol SNG jej dlhodobý cieľ "spraviť z galérie miesto, pred ktorým nebudú mať návštevníci priveľa ostychu či dokonca strachu. Chceme, aby to bolo miesto, kde sa človek cíti dobre a pohodovo."
Na Brunchi v SNG sa bude podávať niekoľko chodov z čerstvých surovín od lokálnych farmárov. Surovinou, ktorú dodá SNG, bude umenie a preto galéria v poslednej hodine podujatia, od 13:00 do 14:00, pozve všetkých hostí na aktuálnu výstavu Viliama Malíka, jedného z najvýznamnejších fotografov slovenskej moderny. Deti zabavia lektori z oddelenia galerijnej pedagogiky.
Za prvou slovenskou partizánskou (pop-up) reštauráciou Zedz ma! stojí tím ľudí okolo Silvie Pintérovej. Zedz ma! má doteraz za sebou dve večere - v Cvernovke a na Základnej škole Tilgnerová v Bratislave. Reštaurácia typu pop-up je zaujímavá tým, že do poslednej chvíle nie je jasné, kde bude podávať svoje gurmánske menu. Stolovanie na nekonvenčnom mieste je spravidla spojené aj s kultúrnym zážitkom.
Brunch je čas na jedlo niekedy medzi raňajkami a obedom. "Slovný novotvar spomenul prvýkrát koncom predminulého storočia istý Brit, keď ho označil za jedlo ideálne pre sobotňajších hýrivcov, čas, keď nejde o nič iné, len o pocit šťastia a spokojnosti v spoločnosti dobrých priateľov. Hoci pôvodne britský 'vynález' brunch najviac poznáme zo Spojených štátov, pomaly sa objavuje aj u nás," dodala Zuzana Palicová zo SNG.