|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
12. januára 2014
Slováci v práci najradšej obedujú pizzu
Najčastejšia voľba obedového menu v práci je pizza. Jednoduché objednávanie jedla online sa stáva trendom na Slovensku aj v susednom Česku. Kým Slováci si takto objednajú ...
Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR
Bratislava 12. januára (TASR) – Najčastejšia voľba obedového menu v práci je pizza. Jednoduché objednávanie jedla online sa stáva trendom na Slovensku aj v susednom Česku. Kým Slováci si takto objednajú jedlo skôr do práce, Česi šetria čas viac večer a objednajú si jedlo domov. Voľba menu na obed v práci je však jednotná a jednoduchá v oboch krajinách – spomínaná talianska pizza. Filip Znamenák, riaditeľ projektu DajmeJedlo.sk, poukazuje na to, že slovenské a české stravovacie návyky sú si v rámci objednávania jedla viac podobné ako odlišné. Ani v poradí ďalšie jedlá nie sú pôvodom z lokálnych kuchýň. Ľudia si obľúbili ázijskú kuchyňu, sushi, cestoviny či burgre.
Pomer mužov a žien, ktorí si objednávajú jedlo takýmto spôsobom, je 60 % ku 40 %. Chute oboch pohlaví sa zhodujú v objednávke pizze, cestovín či ázijských jedál. No na druhej strane sa zásadne odlišujú v ďalších preferenciách. Kým pre mužov je ďalšou voľbou mäso, ženy si volia ľahší šalát.
Na Slovensku na online objednávanie jedla naskočila v prvom kole hlavne biznis komunita. "Ide o ľudí, ktorí sú v práci zaneprázdnení, respektíve využijú pracovný čas efektívnejšie donáškou jedla. Ďalšie dôvody sú prozaické – takto si zákazníci veľmi rýchlo a efektívne môžu vyskúšať niečo nové, pokiaľ sa rozhodnú vymeniť stravovacie zariadenia v okolí svojho pracoviska," dodáva Znamenák.
TASR informoval Filip Znamenák, riaditeľ projektu DajmeJedlo.sk
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR