Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Ekonomika    Zdravie

09. novembra 2007

Slováci si doprajú jedlo radšej doma ako v reštaurácii



Slováci uprednostňujú doma navarenú stravu s vysokým podielom ovocia a zeleniny. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti TNS SK, ktorý realizovala v júli 2007 omnibusovou metódou formou rozhovorov na ...



Zdieľať

BRATISLAVA 9. novembra (WEBNOVINY) - Slováci uprednostňujú doma navarenú stravu s vysokým podielom ovocia a zeleniny. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti TNS SK, ktorý realizovala v júli 2007 omnibusovou metódou formou rozhovorov na vzorke 1 025 respondentov vo veku nad 18 rokov vzhľadom na pohlavie, vek, vzdelanie, veľkosť miesta bydliska a kraja. V reštauráciách sa na Slovensku stravuje len 7,8 percenta ľudí, vyše 90 percent si vychutná radšej jedlo z vlastnej kuchyne. Tri štvrtiny respondentov pritom uviedli, že ich denný jedálniček obsahuje veľa ovocia a zeleniny. Zloženie potravín a obsah konzervačných látok a farbív sleduje takmer polovica opýtaných. I napriek tomu, že sa ľudia snažia zdravo stravovať, sa väčšina z nich (61 percent) pozerá v prvom rade na cenu potravín. Z výskumu tiež vyplýva, že 1,6 percent Slovákov sú vegetariáni.

Na Slovensku preferujú zdravý životný štýl hlavne ženy, ľudia s vysokoškolským vzdelaním a obyvatelia obcí a miest do päťtisíc obyvateľov. Ľudia takisto dbajú aj na svoj vzhľad. V minulosti držala dobrovoľne redukčnú diétu štvrtina respondentov, najmä ženy, ľudia vo veku 50 až 59 rokov a ľudia z miest nad stotisíc obyvateľov. Na odporúčanie lekára sa pokúšalo schudnúť desať percent ľudí, prevažne nad 60 rokov.

SITA


   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Mládež SNS sa vzdala od dotácie MŠ SR
<< predchádzajúci článok
Prokopovič tvrdí, že sa pripravuje vytunelovanie ZSSK Cargo