|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
"Až v 13 reštauráciách po celom Slovensku bude možné v pondelok večerať na francúzsky spôsob," informoval tlačový atašé Veľvyslanectva Francúzskej republiky v SR Didier Rogasik. Vlastnú kreativitu v spojení s francúzskou kulinárskou tradíciou predvedú šéfkuchári reštaurácií v Bratislave, Košiciach, vo Vrakúni, v Nitre, Kremnici, Batizovciach, Starom Smokovci, Kežmarku i Starej Lesnej. Úlohou šéfkuchárov bude pripraviť šesť- až sedemchodové menu, pričom musia využiť čerstvé lokálne suroviny a obmedziť množstvo tuku, cukru a soli.
SR sa úspešne zapojila už do minuloročného premiérového ročníka podujatia Gout de France, keď sa na francúzsky spôsob varilo až v 15 reštauráciách. "Slovensko sa tak po Poľsku stalo druhou krajinou s najpočetnejším zastúpením na oslavách francúzskej gastronómie," pripomenul Rogasik.
V tomto roku sa predpokladá, že "chuť Francúzska" spojí celkovo viac než 1500 šéfkuchárov na piatich kontinentoch.
O francúzskom kulinárstve budú hovoriť aj účastníci konferencie, ktorú v pondelok popoludní organizujú v Bratislave francúzske veľvyslanectvo a Francúzsky inštitút na Slovensku. Hovoriť sa bude napríklad o tom, či Slováci jedia žabie stehienka, ale aj o šanciach, ktoré má na Slovensku reštaurácia ponúkajúca francúzske špeciality.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR