|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Jozef Breza a Tomáš Tejbus Foto: Grand Hotel Kempinski
Bratislava/Štrbské pleso 26. februára (OTS) – Jedinými Slovákmi v sieti Kempinski na pozícii šéfkuchárov sú Tomáš Tejbus a Jozef Breza. Spoločne vedú kuchyňu v Grand Restaurant v Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách. Pod ich vedením sa pripravovalo aj nové menu.„V Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách pracujem od jeho otvorenia pred piatimi rokmi. Začínal som na pozícii demi chef de partie a postupne som získaval skúsenosti v kuchyni pri vytváraní lokálnych menu a manažovaní tímu,“ povedal jeden zo šéfkuchárov Grand Restaurant Tomáš Tejbus. Jeho najbližším spolupracovníkom je Jozef Breza, ktorý v tíme Grand Restaurant pracuje už viac ako dva roky a na veľtrhu Danubius Gastro 2013 získal zlatú medailu v kategórii kuchár senior. V rovnakej súťaži organizovanej Zväzom kuchárov a cukrárov zvíťazil tento rok aj ďalší člen tímu Grand Restaurant Patrik Balkóci.
Jozef Breza a Tomáš Tejbus Foto: Grand Hotel Kempinski
„Sme radi, že práve v Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách môžeme mať tak trochu raritu a o kulinárske zážitky našich hostí sa starajú hneď dvaja hlavní kuchári,“ zhodnotila generálna manažérka Grand Hotela Kempinski na Štrbskom plese Kathrin Noll. Ako dodala, aj nové menu zostavoval tím kuchárov. Hostia Grand Restaurant sa môžu v rámci nového sezónneho menu tešiť na ľahšie jedlá z rýb, ale aj na pomaly pečený srnčí chrbát, konfitovaný írsky jahňací bok, ale aj bažantie prsia parfumované s foie gras. Medzi špecialitami pripravovanými na grile sú tigrie krevety, filet z bio hovädzej sviečkovej, rib eye steak a tiež Wagyu Cobe Fillet. Ako „signature dish“ pripravujú v rámci tejto sezóny Tomáš Tejbus a Jozef Breza tradičné tatranské pirohy. Ako dezert môžu hostia ochutnať Bosphorale, ktorý sa stal Kempinski Dessert of the Year 2013. Tím kuchárov Grand Hotel Kempinski High Tatras Foto: Grand Hotel Kempinski
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR