![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Piatok 7.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Tomáš
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
07. februára 2015
RTVS predstaví špeciality z kuchýň celého Slovenska
Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) začne v utorok 10. februára ...
Zdieľať

V programe budú vystupovať gazdinky, kuchárky, kuchári, ale aj majitelia reštaurácií a ich zamestnanci z rôznych regiónov Slovenska. Šou budú sprevádzať Silvia Pilková, autorka šiestich kníh tradičných receptov Poklady slovenskej kuchyne (2012 - 2014), a Michal Šiška, šéfkuchár, ktorý varil u Jamieho Olivera, a napokon začal v Pezinku prevádzkovať svoju vlastnú reštauráciu.
Video: RTVS ukáže tradičné slovenské jedlá v netradičnej podobe
Moderátori budú putovať po Slovensku a zisťovať, aké jedlá v jednotlivých regiónoch považujú za dedičstvo kuchyne starých mám. Nechajú sa inšpirovať receptami, ktoré im posielajú ľudia z celého Slovenska. Navštívia domácnosti, kde im hlava rodiny uvarí jedlo, ktoré v danom regióne považujú za tradičné. Vysvetlí a ukáže nielen postup jeho prípravy, ale prezradí aj príbeh, ktorý sa za týmto pokrmom skrýva, a prečo sa práve toto jedlo v danej oblasti varievalo a stále varí.
Štáb sa následne vyberie do jednej z reštaurácií v okolí, aby zistil, či by si toto tradičné jedlo v ľahšej a zmodernizovanej podobe nenašlo svoje miesto na jedálnom lístku. Dvojica nakoniec v reštaurácii navarí vlastnú verziu tradičného receptu. Diváci a diváčky sa tak v každej časti zoznámia s dvoma receptami - s tradičným jedlom a s jeho odľahčenou verziou.