Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tlačové správy

Reštaurácia hotela Mercure prichádza s novými chuťami



Reštaurácia Signature hotela Mercure Bratislava Centrum sa znova pohráva s chuťovými pohárikmi svojich hostí. Od mája ich láka novou ponukou jedál a zmenila aj koncept ponuky vín. Kým v jedálnom lístku ...



Zdieľať
bez nazvu BRATISLAVA 20. mája (WBN/PR) - Reštaurácia Signature hotela Mercure Bratislava Centrum sa znova pohráva s chuťovými pohárikmi svojich hostí. Od mája ich láka novou ponukou jedál a zmenila aj koncept ponuky vín. Kým v jedálnom lístku prevládol dôraz na čerstvosť jedál v novom ročnom období, pri vínach zvolil hotelový manažment celkom nový koncept: "Chute vínnych pivníc". Figurujú v ňom len slovenské vína.


Nový jedálny lístok hotela Mercure Bratislava Centrum láka hostí na ľahké sezónne jedlá. "Sú vyvážené a každý si môže nájsť to, čo mu chutí," hovorí šéfkuchár hotela Michal Hečko. Symbiózu chutí a tvorivý prístup kuchára reprezentuje napríklad domácky údený pstruh na čerešňovom dreve s baby zemiakom pečenom v jedlej hline s ovčím jogurtom. V novej ponuke sa tiež výraznejšie prejavil kumšt zástupcu šéfkuchára Kvetoslava Bojnaka, ktorý má najväčší podiel na príprave dezertov. "Je prirodzený talent, ktorý sa aj prejavil pri vymýšľaní a servírovaní našich dezertov," hovorí M. Hečko. Príkladom jeho práce sú jahodové variácie, ktoré obsahujú tvarohovú guľku, terinu z čerstvých jahôd a domáci sorbet ochutený balzamikom.

K novým jedlám si budú môcť hostia vybrať aj z novej ponuky vín. Prísny koncept výberu vín do vínnej karty zdieľali všetky hotely v sieti Mercure sa zmenil po 30 rokoch. Základnou myšlienkou nového konceptu pod názvom "Chute vínnych pivníc" je jednoduchá a prehľadná ponuka vín so zameraním na lokálnych vinárov.

Ponuka obsahuje celkom 16 vín. Každý hosť môže neobmedzene ochutnať akékoľvek každé víno z karty aj po pohári a nemusí si objednávať celú fľašu. "Dôležité bolo ponúknuť už známe vinárstva a vína, a doplniť ich aj menšími, resp. menej známymi vínami," hovorí Štefan Gálik, food and beverage manager hotela Mercure Bratislava Centrum.

Zaujímavými vínami na novej vínnej karte sú určite napríklad Štyri živly biele od vinárstva Karpatská perla, Tramín červený BIO z vinárstva Vino Natural Domin & Kusický z okolia Veľkého Krtíša či Dunaj od Vins Winery.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Veľtrh v Nitre ponúka prehliadku strojárskej produkcie na Slovensku
<< predchádzajúci článok
Jozef Kollár: V EÚ ťaháme za kratší koniec