|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
14. októbra 2018
Rekordnú omeletu zo Žiliny pripravili zo 718 vajec
Občianske združenie Nobis Porospere zo Žiliny sa v piatok 12. októbra, v predvečer Svetového dňa vajec, ktorý sa traduje od roku 1966, zapísalo do Knihy ...
Zdieľať
Ilustračné foto. Foto: Screenshot Facebook
Žilina 14. októbra (TASR) - Občianske združenie Nobis Porospere zo Žiliny sa v piatok 12. októbra, v predvečer Svetového dňa vajec, ktorý sa traduje od roku 1966, zapísalo do Knihy slovenských rekordov. Pre Žilinčanov pripravilo najväčšiu omeletu zo 718 vajec. TASR informoval rekordológ Igor Svítok z certifikovanej organizácie Slovenské rekordy.Na gurmánske dielo použilo okrem vajec aj jarnú cibuľku, papriku, olej, soľ, korenie. "Všetko sa dialo pod dohľadom odborníkov - šéfkuchárov Romana Pekného a Michala Mileca. Tí dbali na to, aby omeleta bola chutná a nepripálila sa," priblížil rekordológ.
Samotná doba smaženia zmesi trvala po finálnu degustáciu viac ako jeden a pol hodiny. Po prevzatí certifikátu za platný slovenský rekord nasledovalo omeletové hodovanie, o ktoré bol podľa Svítoka veľký záujem.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR