Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Kultúra    Knižné novinky

10. septembra 2015

Recepty plné lásky a zdravia



Iveta Papcunová je vyznávačka zdravého životného štýlu so všetkým, čo k tomu patrí (psychika, pohyb, strava).



Zdieľať
Skvelé recepty pre telo aj dušu

 


Zaoberá sa sebapoznávaním, tajomstvom ľudskej psychiky, fungujúcich partnerských vzťahov a láskyplnej výchovy detí. Teraz jej vyšla kniha s príznačným názvom Skvelé recepty pre telo aj dušu.
 
Jedna z dôležitých oblastí nášho života je podľa nej strava, pretože ako sa vraví - "sme to, čo jeme".
Aj preto napísala knihu Skvelé recepty pre telo aj dušu, ktorá ponúka inšpiráciu práve tohto druhu. Jedlá sú jednoduché na prípravu i suroviny, bez použitia modifikovaných. Použitím alternatívnych obilnín je väčšina z nich prirodzene bezlepková. Spolu s nápojmi sú pripravené podľa piatich elementov.
Dopĺňajú ich zaujímavé citáty, vzorový jedálny lístok podľa ročných období, desatoro telesného, duševného a duchovného zdravia.
Najdôležitejšou prísadou všetkých domácich jedál je láska k tým,
pre ktorých ich pripravujete. 
Sophia Loren
Suroviny máme doma, začíname čarovať. Pre tieto recepty je typická ešte jedna vlastnosť, upozorňuje Iveta Papcunová: ich príprava vyžaduje 7 a pol, 17 a pol, 27 a pol, 117 a pol atď. minúty. Ak by sa vám stalo, že by ste boli šikovnejší, ako my a prípravu zvládli skôr, zostávajúci čas do limitu na prípravu odporúčame využiť na objatie partnera, detí, svokry a kohokoľvek, kto sa v tom momente objaví v kuchyni.
V knihe Skvelé recepty pre telo aj dušu nájdete množstvo prírodných a „láskavých“ receptov.

Napríklad:
Nepečené kokosové guľôčky
250 g nesírených hrozienok
šťava z jedného citróna
pár kvapiek umeoctu špeciál
250 g strúhaného kokosu
1 lyžica Mikawa Mirinu (nemusí byť, môže byť aj rum)
POSTUP: Hrozienka pomelieme na mäsovom mlynčeku, alebo rozmixujeme. Pridáme do nich umeocot, citrónovú šťavu a zapracujeme kokos. Z hmoty tvarujeme guľôčky, alebo iné tvary, ktoré obalíme v kokose. Do stredu môžeme vložiť nasucho opraženú mandľu, lieskový alebo iný oriešok.
 
Množstvo chutných receptov nájdete v novej knihe Skvelé recepty pre telo aj dušu.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Divadelnú Nitru otvorí Apokalypsa s aktuálnou témou imigrácie
<< predchádzajúci článok
Internet využíva na Slovensku 72 percent populácie