10. decembra 2015
Tréner Realu Madrid Rafael Benitez Foto: TASR/APMadrid 10. decembra (TASR) - Španielska futbalová federácia (RFEF) zamietla odvolanie Realu Madrid voči vylúčeniu z tohtoročnej edície Kráľovského pohára. "Biely balet" vyradili zo súťaže po tom, ako v jeho drese neoprávnene nastúpil ruský krídelník Denis Čeryšev.
Madridský veľkoklub síce v úvodnom zápase 16-finále domácej pohárovej súťaže zvíťazil na ihrisku Cadizu 3:1, v jeho zostave sa však objavil Čeryšev, ktorý vzhľadom na kartový dištanc nemal oprávnenie nastúpiť. Dvadsaťštyriročný Rus navyše už v 3. minúte otvoril skóre.
RFEF tak rozhodla o vylúčení Realu z Kráľovského pohára. Tento verdikt automaticky posunul do osemfinále jeho súpera z Cadizu. Vedenie Realu sa teraz pravdepodobne voči vylúčeniu odvolá na španielsku Športovú disciplinárnu komisiu (TAD), ktorá zasadá zvyčajne v piatok.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR