|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
13. septembra 2018
Pult so zdravým jedlom je novinkou v Novej menze Žilinskej univerzity
Žilinská univerzita, archívna snímka.
Zdieľať
Žilinská univerzita, archívna snímka. Foto: TASR
Žilina 13. septembra (TASR) – Študenti Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA) môžu od akademického roku 2018/2019 využívať v Novej menze pult so zdravým jedlom Front cooking center (FCC). TASR o tom informovala Martina Slavíková z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA."Minulý rok sa skončila modernizácia výdajne na fakulte bezpečnostného inžinierstva, tento rok na fakulte riadenia a informatiky. Tým sa však všetko len začalo, pretože stravovacie zariadenie (SZ) Menza má v správe celkovo sedem výdajní," doplnila Slavíková.
Podľa riaditeľky SZ Menza Daniely Slovákovej sa UNIZA zavedením FCC pultu čerstvého jedla stala lídrom v inováciách. "Dovoľujem si tvrdiť, že naša strava spĺňa všetky očakávania moderného jedla. Či už v podávaní jedla, spôsobe varenia, alebo dodržiavaní nutričnej a výživovej hodnoty," vysvetlila Slováková.
"V prvom rade ide o kvalitu jedla, ktorú sa nám darí držať na vysokej úrovni. Dôležité je však aj spríjemniť študentom a zamestnancom prostredie, v ktorom sa stravujú. Vďaka spoločnej práci sa nám darí postupne renovovať, prinášať nové postupy a technológie. Veríme, že spokojnosť našich stravníkov bude len rásť. So zmenami určite nekončíme. Tešíme sa na nové príležitosti v budúcnosti," dodala Slováková.
Jedlo bude podľa nej pripravované priamo pred študentmi a zamestnancami. "Budú môcť vidieť, z akých surovín a za akých podmienok sa pripravuje. Kuchári budú priamo pri príprave jedál spolupracovať s top kuchármi zo Slovenska a zahraničia. Na FCC pulte si budú môcť od siedmej hodiny vybrať z ponuky teplých a studených raňajok a bude otvorený až do 18. hodiny od pondelka do štvrtka. Novinkou v Novej menze je tiež pokladňa a chladený samoobslužný pult," uviedla Slavíková.
"Súčasťou kuchyne sú najšpičkovejšie technologické zariadenia. Umožnia nielen bohatšiu ponuku jedál, zároveň v surovinách ponechajú všetky živiny. Kuchári sa celé leto zaúčali a absolvovali mnoho školení, aby na jeseň boli pripravení," dodala Slavíková.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR