|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
24. októbra 2015
Produkcia brojlerového mäsa v EÚ by mala tento a na budúci rok rásť
V sektore brojlerového mäsa v EÚ sa v rokoch 2015 a 2016 očakáva rast, ktorý bude ťažiť z rastúceho domáceho, ako aj zahraničného dopytu. Vyplýva to z aktuálnej správy ...
Zdieľať
Foto: TASR/František Iván
Bratislava 24. októbra (TASR) - V sektore brojlerového mäsa v EÚ sa v rokoch 2015 a 2016 očakáva rast, ktorý bude ťažiť z rastúceho domáceho, ako aj zahraničného dopytu. Vyplýva to z aktuálnej správy Agrárnych trhových informácií Slovenska (ATIS).Produkcia brojlerového mäsa v EÚ bude v roku 2015 pravdepodobne vyššia ako v roku 2014 vo väčšine hlavných producentských krajín EÚ-28, najmä v Poľsku. To je na najlepšej ceste stať sa najväčším producentom brojlerového mäsa v únii.
V Nemecku bude pokračovať zvyšovanie produkcie, ale otázky tzv. welfare a problematika životného prostredia brzdia rýchlejší rast tohto odvetvia. Produkcia v Španielsku zostáva nezmenená pre tlak zo strany maloobchodníkov na producentov, ktorý má negatívny dopad na marže výrobcov.
V roku 2016 bude pravdepodobne produkcia brojlerov v EÚ opäť rásť, hoci pomalším tempom. V dôsledku krátkeho len dvojmesačného produkčného cyklu v sektore brojlerov sú však presné prognózy zložité, pretože toto odvetvie citlivo reaguje na vonkajšie vplyvy.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR