![]() |
21. novembra 2007
BRATISLAVA 21. novembra (WEBNOVINZ) - V slávnostnom menu prezidentskej večere, ktorú na počesť kazašského prezidenta Nursultana Nazarbajeva usporiadal Ivan Gašparovič, dominujú mäsité jedlá. Po aperitíve, ktorým bola tradičná hruškovica, priniesli na stôl vykosteného, jemne zaúdeného pstruha s kaviárovým šalátom. Nadievanú kuracinku s bylinkami, lahodnou sparenou zeleninou a mandľovou ryžou servírovali ako ďalší chod. Hlavným menu bol kráľovský chrbát z daniela na čučoriedkovej omáčke s domácimi kroketkami. Ako dezert sa podávali marinované plátky z ananásu ozdobené granátovým jabĺčkom a nadýchaným parfé. Večeru zapili Rizlingom vlašským, Veltlínskym zeleným, modrou Frankovkou a Karpatským brandy.
Prezidenti Ivan Gašparovič a Nursultan Nazarbajev si dnes vymenili oficiálne dary. Kazašský prezident si zo Slovenska odvezie krištáľový bowle set a dve knihy o Slovensku. Dve svoje knihy o Kazachstane, ktoré dal kazašský prezident preložiť do slovenčiny, daroval Nazarbajev slovenskému prezidentovi. Okrem kníh dostal Gašparovič aj vyšívaný obraz s kazašskými ľudovými motívmi.
SITA
©2005-2025 Denník 24hodin | Webdesign by WEBkomplex.sk |