|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
19. novembra 2010
Prešovská univerzita bude pestovať bylinky pre Kempinski
Centrum excelentnosti ekológie živočíchov a človeka Prešovskej univerzity v Prešove bude pre Grand Hotel Kempinski High Tatras dodávať ekologicky ...
Zdieľať
Repík lekársky. Ilustračné foto.Foto: bylinky.skPOPRAD 19. novembra (WEBNOVINY) - Centrum excelentnosti ekológie živočíchov a človeka Prešovskej univerzity v Prešove bude pre Grand Hotel Kempinski High Tatras dodávať ekologicky pestované liečivé a koreninové rastliny.
Zmluvu o spolupráci dnes podpísali rektor Prešovskej univerzity René Matlovič a generálny manažér hotela Gerd Ruge. „Spolupráca a budovanie kooperačných sietí s kvalitnými partnermi pri transfere vedeckých poznatkov do praxe je súčasťou tzv. tretej misie univerzity. Tá sa stáva popri výskume a vzdelávaní dôležitou súčasťou posilňovania konkurencieschopnosti Prešovskej univerzity a vytvára synergické efekty stimulujúce regionálny rozvoj,“ uviedol po podpise zmluvy rektor Prešovskej univerzity.
Projekt sa zameriava na pestovanie a dodávku bylín pestovaných vedeckými a tvorivými pracovníkmi univerzity na báze ekologického hospodárstva. Univerzita bude pre hotel dodávať napríklad aj mätu piepornú s vysokým podielom pepermintu, rumanček bohatý na bisabol a ďalšie šľachtené odrody ako medovka lekárska, repík lekársky, dúška tymiánová, rozmarín lekársky či bazalka.
Ďalším predmetom spolupráce bude vzorková pestovateľská plocha liečivých a koreninových rastlín v areáli hotela. Hostia, ale i ostatní návštevníci Štrbského Plesa, tu budú môcť spoznávať rôzne druhy bylín, dozvedieť sa o ich pôvode, účinkoch a charakteristike prostredníctvom popisných informačných tabúľ.
Účinky vypestovaných rastlín z Centra excelentnosti bude možné nielen ochutnať v hotelovej reštaurácii, ako súčasť pochúťok z jedálneho lístka, či vo forme čajov z nápojového lístka, ale aj okúsiť priamo na vlastnej koži. Vysokohodnotné rastliny budú tiež súčasťou pílingov, masážnych olejov a ďalších kozmetických procedúr v hoteli.
Zmluvu o spolupráci dnes podpísali rektor Prešovskej univerzity René Matlovič a generálny manažér hotela Gerd Ruge. „Spolupráca a budovanie kooperačných sietí s kvalitnými partnermi pri transfere vedeckých poznatkov do praxe je súčasťou tzv. tretej misie univerzity. Tá sa stáva popri výskume a vzdelávaní dôležitou súčasťou posilňovania konkurencieschopnosti Prešovskej univerzity a vytvára synergické efekty stimulujúce regionálny rozvoj,“ uviedol po podpise zmluvy rektor Prešovskej univerzity.
Projekt sa zameriava na pestovanie a dodávku bylín pestovaných vedeckými a tvorivými pracovníkmi univerzity na báze ekologického hospodárstva. Univerzita bude pre hotel dodávať napríklad aj mätu piepornú s vysokým podielom pepermintu, rumanček bohatý na bisabol a ďalšie šľachtené odrody ako medovka lekárska, repík lekársky, dúška tymiánová, rozmarín lekársky či bazalka.
Ďalším predmetom spolupráce bude vzorková pestovateľská plocha liečivých a koreninových rastlín v areáli hotela. Hostia, ale i ostatní návštevníci Štrbského Plesa, tu budú môcť spoznávať rôzne druhy bylín, dozvedieť sa o ich pôvode, účinkoch a charakteristike prostredníctvom popisných informačných tabúľ.
Účinky vypestovaných rastlín z Centra excelentnosti bude možné nielen ochutnať v hotelovej reštaurácii, ako súčasť pochúťok z jedálneho lístka, či vo forme čajov z nápojového lístka, ale aj okúsiť priamo na vlastnej koži. Vysokohodnotné rastliny budú tiež súčasťou pílingov, masážnych olejov a ďalších kozmetických procedúr v hoteli.