|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
20. júna 2010
Prečo pripravovať zeleninu v pare?
Vďaka parnému kúpeľu si zelenina zachová svoju farbu a tvar.
Zdieľať
Vďaka parnému kúpeľu si zelenina zachová svoju farbu a tvar. Výsledkom je zdravšie jedlo, pretože zelenina pripravená v parnej rúre stratí oveľa menej vitamínov a minerálov, ako tá pripravovaná varením, dusením alebo pečením. Napríklad varenie brokolice v pare zaručuje, že si zachová o 67 % vitamínu C viac ako pri varení vo vode. Kapusta si zachová prekvapivo až o 129 % viac C vitamínu.
Pre prípravu zeleniny vďaka pare nepotrebujete žiadne recepty. Vyberte si akúkoľvek čerstvú zeleninu a pripravte ju v parnej rúre. Už o niekoľko minút bude sladký hrášok, mrkva, kukurica, reďkvičky alebo cibuľa pripravená originálnym a mimoriadne chutným spôsobom.
Jednou z veľkých výhod varenia v pare je, že nepridávame žiadnu vodu. Znamená to, že suroviny si udržiavajú svoju autentickú chuť aj formu. Navyše nepotrebujeme ani kvapku oleja!
Ešte jeden tip na záver: Rozmrazovanie zeleniny v pare je najjednoduchším, najrýchlejším a najšetrnejším spôsobom prípravy. Stačí suroviny napariť 5 – 10 minút vo vyhriatej parnej rúre.
Dokonalá rybaDobre pripraviť rybu nie je vždy jednoduché. Jemné rybacie mäso sa bežným pečením rýchlo vysuší. Ryba a úprava v pare sú preto veľmi dobrou kombináciou – ryba sa nevysuší, zachová si svoju farbu a tvar, a navyše sa nerozvarí.
Ak chcete rybu pripraviť skutočne profesionálne, vyskúšajte teplotnú sondu. Ak mäso dosiahne vami zadanú teplotu, sonda vydá zvukový signál a jedlo je hotové. Pozor! Sondu musíte vložiť do najtenšej časti mäsa a musí byť vnútri rúry počas pečenia. Niekedy je ťažké udržať sondu na jednom mieste a práca s ňou si vyžaduje miernu skúsenosť.
Ešte jeden tip od šéfkuchára: Rybu najskôr posolíme (pokojne môžeme použiť väčšie množstvo soli) a necháme ju 30 minút odstáť. Chutnejší výsledok dosiahneme, ak rybu osušíme skôr, než ju vložíme do rúry.
3D produkty Samsung umožňujú trojrozmerné zobrazenie fotografií a bežného domáceho videa