|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
13. februára 2014
PRAVDA: Slováci pri stravovaní zabudli na zdravé a jednoduché jedlá
Strava väčšiny Slovákov nie je dostatočne pestrá. Ľudia takmer zabudli na niektoré jednoduché, a pritom mimoriadne zdravé jedlá, ktoré jedli ešte v druhej polovici minulého storočia. ...
Zdieľať
Foto: Logo Pravda
Bratislava 13. februára (TASR) - Strava väčšiny Slovákov nie je dostatočne pestrá. Ľudia takmer zabudli na niektoré jednoduché, a pritom mimoriadne zdravé jedlá, ktoré jedli ešte v druhej polovici minulého storočia. Prispieva to k stavu, keď ľudia vinou nezdravého stravovania viac chorľavejú. Medzi zriedkavé patria napríklad potraviny na báze pohánky, prosa alebo takých strukovín, ako je bôb či cícer. Lenže málo sa jedáva aj známejšia fazuľa a hrach. Aj to je príčina rastu civilizačných ochorení. Zmena jedálneho lístka slovenského obyvateľstva súvisí paradoxne s rastom blahobytu. Upozornil na to nestor slovenskej poľnohospodárskej vedy profesor Ján Plesník, keď v jednom z rozhovorov pre denník povedal, že základom výživy obyvateľstva na celom svete sa stáva niekoľko plodín, ktoré možno spočítať na prstoch dvoch rúk. Denník PRAVDA na to upozornil na strane 12 v článku s názvom "Slováci pri stravovaní zabudli na zdravé a jednoduché jedlá". Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR