Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

04. marca 2013

Pravá ovčia bryndza bude pod ochranou známkou trojlístka



Pravú bryndzu so 100-percentným obsahom ovčej hrudky budú môcť spotrebitelia rozlíšiť jednoduchšie. Cech výrobcov ovčieho syra (CVOS) totiž nechal na Úrade priemyselného vlastníctva v ...



Zdieľať
bryndza BRATISLAVA 4. marca (WEBNOVINY) - Pravú bryndzu so 100-percentným obsahom ovčej hrudky budú môcť spotrebitelia rozlíšiť jednoduchšie.


Cech výrobcov ovčieho syra (CVOS) totiž nechal na Úrade priemyselného vlastníctva v Banskej Bystrici zaregistrovať pomenovanie "Ovčia bryndza salašnícka", ktoré bude môcť niesť iba výrobok vyrobený výlučne z ovčieho hrudkového syra.

Ako ďalej informuje predsedníčka CVOS Blanka Krčíková, takáto bryndza bude mať na obale trojlístok bielej farby v zelenom obdĺžniku. Výrobky s takýmto označením by sa mali v obchodoch objaviť na prelome marca a apríla tohto roka.

Iniciatívu CVOS privítal Karol Herian, bývalý riaditeľ Výskumného ústavu mliekarenského v Žiline. Podľa jeho slov ochranná známka podporí možnosti výroby na tradičných salašoch a poskytne dobrý podnet pre rozvoj regionálnych mliečnych výrobkov. Zároveň predstavuje aj pozitívny signál pre rozvoj slovenského ovčiarstva.

Cech výrobcov ovčieho syra združuje štrnástich výrobcov ovčieho syra s celoslovenskou pôsobnosťou. Podmienkou členstva je zachovávanie tradičných výrobných postupov.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Flašíková-Beňová kritizovala Fica za výroky o menšinách
<< predchádzajúci článok
Gašparovič s Klausom si dajú vyznamenania v Brne