|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Utorok 5.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Imrich
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
18. augusta 2014
Pôvod zažívacích ťažkostí klientov kúpeľov ostane asi neobjasnený
Všetky odobraté vzorky biologického materiálu od klientov Kúpeľov Sliač a personálu kuchyne, ktorí mali minulý týždeň žalúdočne ťažkosti, ...
Zdieľať
Ilustračné foto FOTO TASR/František Iván
Banská Bystrica/Sliač 18. augusta (TASR) - Všetky odobraté vzorky biologického materiálu od klientov Kúpeľov Sliač a personálu kuchyne, ktorí mali minulý týždeň žalúdočne ťažkosti, boli negatívne. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.„V praxi sa stáva, že prameň nákazy a faktor prenosu podobných črevných epidémií ostávajú neobjasnené. Tak je tomu aj v tomto prípade, napriek nálezu koliformných baktérií vo vzorkách sterov pracovných dosiek kuchyne. V zariadení bola nariadená zvýšená dezinfekcia,“ uviedla Jana Michalcová z Oddelenia epidemiológie RÚVZ Zvolen.
RÚVZ Banská Bystrica, ktorý zbiera údaje o hygienicko-epidemiologickej situácii v Banskobystrickom kraji, zverejnil v piatok hlásenie RÚVZ Zvolen o zatiaľ laboratórne neidentifikovaných ťažkostiach tráviacej sústavy u klientov Kúpeľov Sliač. Ťažkosti im oznámili zdravotnícki pracovníci tohto zariadenia. Epidemiológovia zaevidovali celkom 43 prípadov ochorenia u klientov, z personálu kúpeľov nejavil nikto príznaky.
Zvolenskí epidemiológovia odobrali uplynulý týždeň v kuchyni hotela Palace aj desať sterov hlavne z pracovných dosiek, na ktorých sa pripravuje jedlo. Vzorky vyšetrovali odborníci v mikrobiologických laboratóriách RÚVZ Banská Bystrica. V piatich prípadoch boli zistené nevyhovujúce výsledky. „V steroch odobratých z pracovných dosiek na spracovanie zeleniny, mäsa a rýb boli identifikované koliformné baktérie, čo svedčí o nedostatočnej hygiene pracovného prostredia kuchyne," konštatoval vedúci Oddelenia lekárskej mikrobiológie banskobystrického RÚVZ Jozef Strhársky.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR