|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Utorok 5.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Imrich
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
17. decembra 2021
Potravinári, gastro sektor a cestovný ruch sa dohodli, budú si požičiavať zamestnancov
Potravinári, gastro sektor a cestovný ruch sa dohodli na presune pracovnej sily. Z gastro prevádzok sa presunie pracovná sila do podnikov na výrobu ...
Zdieľať
17.12.2021 (Webnoviny.sk) - Potravinári, gastro sektor a cestovný ruch sa dohodli na presune pracovnej sily. Z gastro prevádzok sa presunie pracovná sila do podnikov na výrobu potravín. Informuje o tom platforma Stále máme chuť v tlačovej správe.
„Dávame možnosť všetkým potravinárskym prevádzkam nahlasovať počet chýbajúcich kapacít v logistike a vo výrobe. Na druhej strane prevádzky cestovného ruchu, či už hotely, reštaurácie alebo iné zariadenia zápasiace s nadbytkom pracovnej sily majú možnosť nahlásiť počet zamestnancov, ktorých môžu uvoľniť na prácu v potravinárskych podnikoch. Výhodou je, že zamestnanci v hoteloch a reštauráciách sú držiteľmi zdravotných preukazov, ktoré sú na prácu v potravinárskej výrobe nevyhnutné,“ uviedla riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska Jana Venhartová.
K presunu dochádza v dôsledku opatrení na zabránenie šírenia pandémie COVID-19, ktoré obmedzili prevádzky pôsobiace v gastro sektore. Potravinárske podniky však zápasia s poklesom počtu zamestnancov.
Zapožičiavanie si zamestnancov tak bude slúžiť ako nástroj pre vzájomné informovanie o počte pracovníkov, ktorých má cestovný ruch k dispozícii s potravinárskymi podnikmi, ktoré v čase pandémie koronavírusu potrebujú pracovnú silu do výroby či logistiky.
Zdroj: Webnoviny.sk - Potravinári, gastro sektor a cestovný ruch sa dohodli, budú si požičiavať zamestnancov © SITA Všetky práva vyhradené.
Vzájomne si pomôžu
„Dávame možnosť všetkým potravinárskym prevádzkam nahlasovať počet chýbajúcich kapacít v logistike a vo výrobe. Na druhej strane prevádzky cestovného ruchu, či už hotely, reštaurácie alebo iné zariadenia zápasiace s nadbytkom pracovnej sily majú možnosť nahlásiť počet zamestnancov, ktorých môžu uvoľniť na prácu v potravinárskych podnikoch. Výhodou je, že zamestnanci v hoteloch a reštauráciách sú držiteľmi zdravotných preukazov, ktoré sú na prácu v potravinárskej výrobe nevyhnutné,“ uviedla riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska Jana Venhartová.
Zapožičajú si zamestnancov
K presunu dochádza v dôsledku opatrení na zabránenie šírenia pandémie COVID-19, ktoré obmedzili prevádzky pôsobiace v gastro sektore. Potravinárske podniky však zápasia s poklesom počtu zamestnancov.
Zapožičiavanie si zamestnancov tak bude slúžiť ako nástroj pre vzájomné informovanie o počte pracovníkov, ktorých má cestovný ruch k dispozícii s potravinárskymi podnikmi, ktoré v čase pandémie koronavírusu potrebujú pracovnú silu do výroby či logistiky.
Zdroj: Webnoviny.sk - Potravinári, gastro sektor a cestovný ruch sa dohodli, budú si požičiavať zamestnancov © SITA Všetky práva vyhradené.
nasledujúci článok >>
Rakúsko sprísňuje podmienky vstupu do krajiny, karanténe sa vyhnú len úplne zaočkovaní a prekonaní
Rakúsko sprísňuje podmienky vstupu do krajiny, karanténe sa vyhnú len úplne zaočkovaní a prekonaní
<< predchádzajúci článok
Banská Bystrica má za sebou úspešný rok, ale podľa Noska narušilo status krajského mesta niekoľko udalostí
Banská Bystrica má za sebou úspešný rok, ale podľa Noska narušilo status krajského mesta niekoľko udalostí