|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
16. januára 2012
Potešte svoje chuťové poháriky na Danubius Gastro v Inchebe
Jedlo, nápoje a varenie sú obľúbenými témami mnohých spoločenských konverzácií. Čoraz viac na popularite naberajú televízne programy, ba dokonca aj reality show týkajúce sa prípravy pokrmov. My ...
Zdieľať
BRATISLAVA 16. januára (WBN/PR) - Jedlo, nápoje a varenie sú obľúbenými témami mnohých spoločenských konverzácií. Čoraz viac na popularite naberajú televízne programy, ba dokonca aj reality show týkajúce sa prípravy pokrmov. My máme pre vás pozvánku na podujatie, kde potešíte svoje chuťové poháriky a zároveň sa príjemne zabavíte. Gastronomický veľtrh Danubius Gastro v Inchebe od 19. do 22. januára láka bohatým programom a vyberaným menu. Ľudia, ktorí sa profesionálne venujú odvetviam gastronómie a hotelierstva, na veľtrhu Danubius Gastro nájdu kompletné vybavenie pre svoje prevádzky, ako aj širokú ponuku nápojových a kulinárskych špecialít. Silné zastúpenie majú káva, víno a potraviny s akcentom na slovenskú produkciu. Neodmysliteľnou súčasťou veľtrhu sú sprievodné podujatia, kde svoje výnimočné zručnosti predvedú barmani, baristi, kuchári, pekári, cukrári i someliéri. Široká verejnosť tu môže ochutnať výnimočné špeciality a od profesionálov gastronómie odkukať praktické grify. Na svoje prídu aj tie najnáročnejšie jazýčky.
Zo zaujímavých pokrmov odporúčame ochutnať biočokoládu s bretónskymi morskými riasami alebo aj s príchuťou ruže. Inak ďalší kvet, ktorý sa u nás zbiera hlavne do jarných kytičiek – fialky - sa vo francúzskom Toulouse stávajú častou prísadou gastronomických špecialít. Na veľtrhu nájdete nimi ochutený cukor, čaj, čokoládu, marmeládu, no a snáď ich najluxusnejšia verzia sú kryštalizované kvety fialky v cukre. Tento vynikajúci produkt sa pridáva do šampanského.
Ak by sme chceli vyzdvihnúť ďalšie kuriozity, je potrebné pristaviť sa pri stánku s exotickým ovocím a zeleninou. Jackfruit, pytahaya, kiwano, castelfranco, romanesco, san mazano sú len niekoľké z nespočetného množstva druhov neobvyklých pre naše kuchyne. Vynikajúci kuchári aj ukážu ako tieto špeciality využiť pri príprave jedál. Na sobotu 21. 1. je pripravená módna prehliadka originálnych modelov z ovocia, zeleniny, šalátov, jedlých kvetov a byliniek.
Dobrý gastronomický veľtrh by nemohol byť bez sprievodných podujatí, kde si odborníci porovnajú svoje schopnosti a verejnosť ich pritom sleduje s nemým úžasom. Aktívne sa do sprievodných akcií zapojí 600 organizátorov a súťažiacich.
Ako jednu z najatraktívnejších sprievodných akcií môžeme spomenúť Národnú prehliadku kuchárskeho a cukrárskeho umenia „Poézia v gastronómii“, kde sa predstavia súťažné exponáty hotelov, reštaurácií, cukrární, odborných škôl a učilíšť z celého Slovenska. Kuchári v širokom zastúpení budú súťažiť v Danubius Gastro Cup, Gastro Junior, Callebaut Cup. Milovníkov kávy zaujmú baristické súťaže Majster kávy Junior a Barista Open, v ktorých sa porovnáva zručnosť a rýchlosť pri príprave pressa, capuccina a kokteilov .
Pekárska súťaž o Najlepší Bratislavský rožok sa koná už 6. krát a bude doplnená súťažami o Najkrajší pletený výrobok z kysnutého cesta a Najkrajšie umelecké dielo z karamelu. Tohtoročnou novinkou je kurz pečenia bratislavských rožkov pre verejnosť. Barmanské súťaže ST. NICOLAUS CUP 2012 a ST. NICOLAUS FREE STYLE patria medzi veľmi zaujímavé podujatia lahodiace nielen oku, ale i chuti. Umelecké výtvory vyrezané z ovocia a zeleniny budú prezentované v Malej škole carvingu.
Zo zaujímavých pokrmov odporúčame ochutnať biočokoládu s bretónskymi morskými riasami alebo aj s príchuťou ruže. Inak ďalší kvet, ktorý sa u nás zbiera hlavne do jarných kytičiek – fialky - sa vo francúzskom Toulouse stávajú častou prísadou gastronomických špecialít. Na veľtrhu nájdete nimi ochutený cukor, čaj, čokoládu, marmeládu, no a snáď ich najluxusnejšia verzia sú kryštalizované kvety fialky v cukre. Tento vynikajúci produkt sa pridáva do šampanského.
Ak by sme chceli vyzdvihnúť ďalšie kuriozity, je potrebné pristaviť sa pri stánku s exotickým ovocím a zeleninou. Jackfruit, pytahaya, kiwano, castelfranco, romanesco, san mazano sú len niekoľké z nespočetného množstva druhov neobvyklých pre naše kuchyne. Vynikajúci kuchári aj ukážu ako tieto špeciality využiť pri príprave jedál. Na sobotu 21. 1. je pripravená módna prehliadka originálnych modelov z ovocia, zeleniny, šalátov, jedlých kvetov a byliniek.
Dobrý gastronomický veľtrh by nemohol byť bez sprievodných podujatí, kde si odborníci porovnajú svoje schopnosti a verejnosť ich pritom sleduje s nemým úžasom. Aktívne sa do sprievodných akcií zapojí 600 organizátorov a súťažiacich.
Ako jednu z najatraktívnejších sprievodných akcií môžeme spomenúť Národnú prehliadku kuchárskeho a cukrárskeho umenia „Poézia v gastronómii“, kde sa predstavia súťažné exponáty hotelov, reštaurácií, cukrární, odborných škôl a učilíšť z celého Slovenska. Kuchári v širokom zastúpení budú súťažiť v Danubius Gastro Cup, Gastro Junior, Callebaut Cup. Milovníkov kávy zaujmú baristické súťaže Majster kávy Junior a Barista Open, v ktorých sa porovnáva zručnosť a rýchlosť pri príprave pressa, capuccina a kokteilov .
Pekárska súťaž o Najlepší Bratislavský rožok sa koná už 6. krát a bude doplnená súťažami o Najkrajší pletený výrobok z kysnutého cesta a Najkrajšie umelecké dielo z karamelu. Tohtoročnou novinkou je kurz pečenia bratislavských rožkov pre verejnosť. Barmanské súťaže ST. NICOLAUS CUP 2012 a ST. NICOLAUS FREE STYLE patria medzi veľmi zaujímavé podujatia lahodiace nielen oku, ale i chuti. Umelecké výtvory vyrezané z ovocia a zeleniny budú prezentované v Malej škole carvingu.