|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
31. októbra 2011
Pomoc z liečivých rastlín na ľahšie trávenie
Jesenné obdobie je najzaťažkávajúcejšou skúškou pre tráviaci systém každého človeka. Je to spôsobené zmenou počasia, biorytmu, posunom času, ale aj prechodom na ťažšiu a mastnejšiu stravu ...
Zdieľať
BRATISLAVA 31. októbra (WBN/PR) - Jesenné obdobie je najzaťažkávajúcejšou skúškou pre tráviaci systém každého človeka. Je to spôsobené zmenou počasia, biorytmu, posunom času, ale aj prechodom na ťažšiu a mastnejšiu stravu typickú pre túto sezónu. Práve v tomto období prichádza na pomoc výživový doplnok Gastroval®, ktorý vďaka svojmu zloženiu na báze prírodných enzýmov a rastlinných extraktov podporuje trávenie, a zároveň pôsobí komplexne a priaznivo na celý tráviaci systém.
Tráviace poruchy a choroby sú podmienené vplyvom zlého stravovania, zloženia potravy, stresu či iných vonkajších faktorov. Ľudia si neuvedomujú, že hltavé jedenie, prejedanie sa či vyhladovanie žalúdka počas dňa a tzv. „večerné napráskanie sa“ tiež dajú žalúdku zabrať a postupne vedú k narušeniu funkcií tráviaceho traktu. Vynechávanie raňajok a celkové nepravidelné stravovanie sú najčastejším hriechom dnešnej doby a majú ďaleko od správnej výživy. Obzvlášť zaťažujúcim obdobím pre trávenie sa stáva obdobie husacích hodov, vinobraní a vianočných sviatkov. Pečená kačka, mastné lokše, vyprážaný kapor, ale aj nadmerný konzum alkoholu a prejedanie sa sú častými príčinami pálenia záhy, nadúvania a celkového tráviaceho diskomfortu. V takýchto prípadoch sa s rýchlou pomocou ľudia obracajú na staré rodinné tradície, no najčastejšie pomoc vyhľadávajú v lekárni.
Lekciu pravidelného a zdravého stravovania by mal podľa MUDr. Alžbety Béderovej z poradne zdravia pri Regionálnom úrade vereného zdravotníctva v Bratislave absolvovať pomaly každý moderný človek. „Aby ste si mohli v čase hodovania dopriať „zakázaného ovocia“, mali by ste dbať o svoj jedálniček počas celého roka. Celodennú stravu je podľa zásad správnej výživy potrebné rozložiť do 5 až 6 menších dávok. Ak také isté množstvo potravy zjeme naraz, výsledkom je nadmerná záťaž tráviaceho systému. K tomu rýchle pracovné tempo a stresové prostredie vyčerpávajú organizmus a negatívne ovplyvňujú rovnováhu zažívacieho systému,“ hovorí MUDr. Béderová. Okrem dodržiavania princípov racionálnej výživy, je dôležitý výber potravy, či už z hľadiska zloženia alebo kvality.
Optimálne rozloženie stravy počas dňa je veľmi dôležité. Raňajky majú tvoriť 20% celodenného príjmu energie a živín. Vhodný je mliečny nápoj, celozrnný chlieb, alebo pečivo, ovsené či kukuričné vločky, rozličné nátierky na báze tvarohu či rastlinného masla, syry, zelenina. Desiata zabezpečuje 10%, vhodné sú kyslomliečne výrobky a ovocie. Obed je hlavným jedlom dňa, má byť kompletný s bohatou zeleninovou prílohou a zabezpečovať 35% potreby energie a živín. Olovrant hradí 15% energie a vhodné sú nízkotučné jogurty, nátierky doplnené ovocím. Na večeru je vhodné ľahšie teplé jedlo zo zeleniny, rýb, strukovín či cestovín, ktoré zabezpečí 20% potrebnej energie a živín. K lepšiemu tráveniu a zdravému životnému štýlu napomáha aj pravidelná fyzická aktivita a dostatočná relaxácia.
Poruchy trávenia ovplyvňujú celkové zdravie, preto je prevencia a liečba týchto ťažkostí mimoriadne dôležitá. Ako prevencia a prvá pomoc pri ľahších tráviacich poruchách prichádza na trh nový a zároveň prvý výživový doplnok, založený čisto na rastlinnej báze od spoločnosti Teva Pharmaceuticals Slovakia, s.r.o. Gastroval®* je originálny prípravok, ktorý má vďaka svojmu zloženiu - enzýmy EnzyBlend, extrakt semien pestreca mariánskeho, koreň horca žltého a koreň púpavy lekárskej - pozitívny účinok na celý tráviaci trakt, a zároveň očisťuje pečeň. Gastroval obsahuje široké spektrum tráviacich enzýmov, ktoré sú aktívne pri teplote ľudského tela a nestrácajú svoj účinok v rôznych prostrediach tráviaceho traktu; rozkladajú bielkoviny, tuky, sacharidy aj vlákniny. Podporuje tak vylučovanie tráviacich štiav a žlče, a zároveň chráni bunky pečene a pankreasu pred škodlivými faktormi.
*Gastroval® je výživový doplnok a neslúži ako náhrada pestrej a vyváženej stravy
S Gastrovalom® strávite všetko
Gastroval® je originálny prípravok na lepšie trávenie, ktorý je zložený iba z prírodných enzýmov a rastlinných extraktov. Obsahuje široké spektrum tráviacich enzýmov (presnejšie 8 enzýmov), ktoré sú aktívne pri teplote ľudského tela a nestrácajú svoj účinok v rôznych prostrediach tráviaceho traktu; rozkladajú bielkoviny, tuky, sacharidy a vlákniny. Ich účinok zosilňujú aktívne látky rastlinných extraktov, ktoré zlepšujú trávenie, podporujú vylučovanie tráviacich štiav a žlčí a chránia pečeňové bunky pred škodlivými faktormi. Doplnok obsahuje látky s pozitívnym účinkom na tráviaci systém: enzýmy EnzyBlend, extrakt semien pestreca mariánskeho, koreň horca žltého a koreň púpavy lekárskej. Výživový doplnok Gastroval® dostanete vo vašej lekárni bez lekárskeho predpisu. Viac informácií nájdete na www.gastroval.sk alebo www.stravitevsetko.sk.
Tráviace poruchy a choroby sú podmienené vplyvom zlého stravovania, zloženia potravy, stresu či iných vonkajších faktorov. Ľudia si neuvedomujú, že hltavé jedenie, prejedanie sa či vyhladovanie žalúdka počas dňa a tzv. „večerné napráskanie sa“ tiež dajú žalúdku zabrať a postupne vedú k narušeniu funkcií tráviaceho traktu. Vynechávanie raňajok a celkové nepravidelné stravovanie sú najčastejším hriechom dnešnej doby a majú ďaleko od správnej výživy. Obzvlášť zaťažujúcim obdobím pre trávenie sa stáva obdobie husacích hodov, vinobraní a vianočných sviatkov. Pečená kačka, mastné lokše, vyprážaný kapor, ale aj nadmerný konzum alkoholu a prejedanie sa sú častými príčinami pálenia záhy, nadúvania a celkového tráviaceho diskomfortu. V takýchto prípadoch sa s rýchlou pomocou ľudia obracajú na staré rodinné tradície, no najčastejšie pomoc vyhľadávajú v lekárni.
Lekciu pravidelného a zdravého stravovania by mal podľa MUDr. Alžbety Béderovej z poradne zdravia pri Regionálnom úrade vereného zdravotníctva v Bratislave absolvovať pomaly každý moderný človek. „Aby ste si mohli v čase hodovania dopriať „zakázaného ovocia“, mali by ste dbať o svoj jedálniček počas celého roka. Celodennú stravu je podľa zásad správnej výživy potrebné rozložiť do 5 až 6 menších dávok. Ak také isté množstvo potravy zjeme naraz, výsledkom je nadmerná záťaž tráviaceho systému. K tomu rýchle pracovné tempo a stresové prostredie vyčerpávajú organizmus a negatívne ovplyvňujú rovnováhu zažívacieho systému,“ hovorí MUDr. Béderová. Okrem dodržiavania princípov racionálnej výživy, je dôležitý výber potravy, či už z hľadiska zloženia alebo kvality.
Optimálne rozloženie stravy počas dňa je veľmi dôležité. Raňajky majú tvoriť 20% celodenného príjmu energie a živín. Vhodný je mliečny nápoj, celozrnný chlieb, alebo pečivo, ovsené či kukuričné vločky, rozličné nátierky na báze tvarohu či rastlinného masla, syry, zelenina. Desiata zabezpečuje 10%, vhodné sú kyslomliečne výrobky a ovocie. Obed je hlavným jedlom dňa, má byť kompletný s bohatou zeleninovou prílohou a zabezpečovať 35% potreby energie a živín. Olovrant hradí 15% energie a vhodné sú nízkotučné jogurty, nátierky doplnené ovocím. Na večeru je vhodné ľahšie teplé jedlo zo zeleniny, rýb, strukovín či cestovín, ktoré zabezpečí 20% potrebnej energie a živín. K lepšiemu tráveniu a zdravému životnému štýlu napomáha aj pravidelná fyzická aktivita a dostatočná relaxácia.
Poruchy trávenia ovplyvňujú celkové zdravie, preto je prevencia a liečba týchto ťažkostí mimoriadne dôležitá. Ako prevencia a prvá pomoc pri ľahších tráviacich poruchách prichádza na trh nový a zároveň prvý výživový doplnok, založený čisto na rastlinnej báze od spoločnosti Teva Pharmaceuticals Slovakia, s.r.o. Gastroval®* je originálny prípravok, ktorý má vďaka svojmu zloženiu - enzýmy EnzyBlend, extrakt semien pestreca mariánskeho, koreň horca žltého a koreň púpavy lekárskej - pozitívny účinok na celý tráviaci trakt, a zároveň očisťuje pečeň. Gastroval obsahuje široké spektrum tráviacich enzýmov, ktoré sú aktívne pri teplote ľudského tela a nestrácajú svoj účinok v rôznych prostrediach tráviaceho traktu; rozkladajú bielkoviny, tuky, sacharidy aj vlákniny. Podporuje tak vylučovanie tráviacich štiav a žlče, a zároveň chráni bunky pečene a pankreasu pred škodlivými faktormi.
*Gastroval® je výživový doplnok a neslúži ako náhrada pestrej a vyváženej stravy
S Gastrovalom® strávite všetko
Gastroval® je originálny prípravok na lepšie trávenie, ktorý je zložený iba z prírodných enzýmov a rastlinných extraktov. Obsahuje široké spektrum tráviacich enzýmov (presnejšie 8 enzýmov), ktoré sú aktívne pri teplote ľudského tela a nestrácajú svoj účinok v rôznych prostrediach tráviaceho traktu; rozkladajú bielkoviny, tuky, sacharidy a vlákniny. Ich účinok zosilňujú aktívne látky rastlinných extraktov, ktoré zlepšujú trávenie, podporujú vylučovanie tráviacich štiav a žlčí a chránia pečeňové bunky pred škodlivými faktormi. Doplnok obsahuje látky s pozitívnym účinkom na tráviaci systém: enzýmy EnzyBlend, extrakt semien pestreca mariánskeho, koreň horca žltého a koreň púpavy lekárskej. Výživový doplnok Gastroval® dostanete vo vašej lekárni bez lekárskeho predpisu. Viac informácií nájdete na www.gastroval.sk alebo www.stravitevsetko.sk.