|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
07. decembra 2006
Polovica Slovákov je len to, čo im chutí
Z posledného prieskumu stravovacích návykov Slovákov vyplynulo, že polovica Slovákov je len to, čo im chutí, bez ohľadu na pozitívny, či negatívny vplyv skonzumovaných jedál na zdravie a ...
Zdieľať
BRATISLAVA 7. decembra (WEBNOVINY) - Z posledného prieskumu stravovacích návykov Slovákov vyplynulo, že polovica Slovákov je len to, čo im chutí, bez ohľadu na pozitívny, či negatívny vplyv skonzumovaných jedál na zdravie a hmotnosť. Na vyváženosť stravy a zdravú výživu dbá len 13 percent Slovákov. Ide predovšetkým o ženy a ľudí, ktorí si udržujú svoju hmotnosť. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti GfK, ktorý zrealizovala na vzorke 1000 respondentov vo veku od 15 rokov. V porovnaní s minulým rokom sú Slováci viac informovaní o vplyve potravín na zdravie. Potravinové výrobky bez obsahu umelých farbív a príchutí sú dôležitým faktorom pri nákupe potravín až pre 47 percent Slovákov. Nakupujúci sa tiež zameriavajú na nízky obsah tukov či karbohydrátov, viac si vyberajú výrobky bez obsahu konzervačných látok, či potraviny balené v ekologických, recyklovateľných obaloch, čím zároveň chránia aj životné prostredie. Na nákup bio-produktov Slováci ešte nie sú veľmi zvyknutí. Možno konštatovať, že Slováci ešte stále nemajú vytvorený vzťah k zdravej a vyváženej strave, a preto sa trend zdravej výživy na Slovensku bude udomácňovať dlhšie.
SITA/AP
Súvisiace články:
Zákazníci v EÚ hľadajú bioprodukty (24. 4. 2008)
Good Egg Awards za nepoužívanie vajec z klietkových chovov pre Bio Restaurant West (20. 4. 2008)