|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
10. februára 2010
Podľa výskumov pitie piva zlepšuje stav kostí
Podľa amerického výskumu, ktorí urobili vedci z Kalifornskej univerzity, pitie piva zlepšuje stav kostí. Výskumníci zistili, že rôzne druhy piva obsahujú ...
Zdieľať
Ilustračné foto SITA, AP
BRATISLAVA 10. februára (WEBNOVINY) - Podľa amerického výskumu, ktorí urobili vedci z Kalifornskej univerzity, pitie piva zlepšuje stav kostí. Výskumníci zistili, že rôzne druhy piva obsahujú rozličné množstvo kremíka, ktorý sa podieľa na tvorbe kostí. Konzumácia piva tak podľa odborníkov môže dokonca zabrániť vzniku osteoporózy.
Výskumníci dospeli k záveru po tom, čo otestovali 100 komerčných pív. To, že pivo obsahuje kremík, potvrdili už predchádzajúce výskumy, doteraz však nebolo zrejmé ich množstvo v odlišných druhoch "zlatého moku". V štúdii sa uvádza, že množstvo kremíka v pive sa pohybuje od 6,4 miligramov do 56,5 miligramov na jeden liter. Človek prijme v priemere od 20 do 50 miligramov tohto prvku za jeden deň. Svetlé čapované pivá majú väčšie množstvo kremíka, zatiaľ čo nealkoholické pivá, svetlé ležiaky a pšeničné pivá majú kremíka najmenej.
Napriek pozitívnej správe pre milovníkov piva člen výskumného tímu Charles Bamforth upozorňuje, že labužníci by nemali tieto výsledky brať príliš vážne. "V prvom rade by som sa sústredil na chuť piva. Vyberte si pivo, ktoré si vychutnáte," dodal Bamforth.
SITA/Reuters
BRATISLAVA 10. februára (WEBNOVINY) - Podľa amerického výskumu, ktorí urobili vedci z Kalifornskej univerzity, pitie piva zlepšuje stav kostí. Výskumníci zistili, že rôzne druhy piva obsahujú rozličné množstvo kremíka, ktorý sa podieľa na tvorbe kostí. Konzumácia piva tak podľa odborníkov môže dokonca zabrániť vzniku osteoporózy.
Výskumníci dospeli k záveru po tom, čo otestovali 100 komerčných pív. To, že pivo obsahuje kremík, potvrdili už predchádzajúce výskumy, doteraz však nebolo zrejmé ich množstvo v odlišných druhoch "zlatého moku". V štúdii sa uvádza, že množstvo kremíka v pive sa pohybuje od 6,4 miligramov do 56,5 miligramov na jeden liter. Človek prijme v priemere od 20 do 50 miligramov tohto prvku za jeden deň. Svetlé čapované pivá majú väčšie množstvo kremíka, zatiaľ čo nealkoholické pivá, svetlé ležiaky a pšeničné pivá majú kremíka najmenej.
Napriek pozitívnej správe pre milovníkov piva člen výskumného tímu Charles Bamforth upozorňuje, že labužníci by nemali tieto výsledky brať príliš vážne. "V prvom rade by som sa sústredil na chuť piva. Vyberte si pivo, ktoré si vychutnáte," dodal Bamforth.
SITA/Reuters