|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
25. augusta 2018
Počet zamestnaných v potravinárstve sa v 1. polroku zvýšil na 32.124
V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2018 pracovalo 32.124 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2017 sa ich stav zvýšil o 3,5 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej ...
Zdieľať
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Bratislava 25. augusta (TASR) - V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2018 pracovalo 32.124 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2017 sa ich stav zvýšil o 3,5 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku tohto roku podľa neho zaznamenalo v odbore výroby hotových krmív, kde sa počet pracovníkov medziročne zvýšil o 44,2 %.
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v 1. polroku evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny (o 13,2 %), vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek (o 12,3 %), vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov (o 9,1 %), vo výrobe a konzervovaní hydiny (o 8,3 %) a pri úprave a spracovaní mlieka (o 7,4 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov nastalo v 1. polroku 2018 v odvetví výroby trvanlivých pekárskych výrobkov, a to medziročne o 7,2 %.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR