![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 23.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Roman, Romana
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
08. septembra 2017
Počet pracujúcich v potravinárstve v prvom polroku stúpol
V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2017 pracovalo 31.044 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2016 sa ich stav zvýšil o 5,4 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z ...
Zdieľať

"Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. polroku 2017 bolo zaznamenané v odbore výroby mlynských výrobkov, kde sa oproti 1. polroku 2016 počet medziročne zvýšil o 33,9 %," priblížil.
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. polroku tohto roku sa zaevidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (o 18,6 %), vo výrobe hroznového vína (o 12,4 %), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 8 %) a vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov (o 7,1 %).
"Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. polroku 2017 nastalo v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, a to medziročne o 30 %," dodal Korpáš.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR