|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Utorok 5.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Imrich
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
23. novembra 2019
Počet pracovníkov v potravinárstve SR do konca septembra stúpol
Od januára do konca septembra 2019 pracovalo v potravinárskom priemysle SR 32.136 zamestnancov. Oproti rovnakému obdobiu roku 2018 sa stav zvýšil o 38 zamestnancov, čo ...
Zdieľať
Ilustračná foto. Foto: TASR/AP
Bratislava 23. novembra (TASR) - Od januára do konca septembra 2019 pracovalo v potravinárskom priemysle SR 32.136 zamestnancov. Oproti rovnakému obdobiu roku 2018 sa stav zvýšil o 38 zamestnancov, čo predstavuje 0,1 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z tlačového odboru Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období roku 2019 sa podľa neho zaznamenalo v odbore spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, kde sa počet medziročne zvýšil o 85 zamestnancov (o 8,3 %).
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov od januára do septembra 2019 sa evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však v odvetví výroby mäsových výrobkov vrátane hydinových (o 5,5 %), v odvetví úpravy a spracovania mlieka (o 4,7 %) a vo výrobe cestovín (o 4,7 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za tri štvrťroky 2019 podľa Korpáša nastalo v odvetví výroby hroznového vína, a to medziročne o 122 zamestnancov (o 15,1 %).
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
nasledujúci článok >>
Internetom sa po smrti mladej učiteľky angličtiny šíria hoaxy, ich autorom hrozí väzenie
Internetom sa po smrti mladej učiteľky angličtiny šíria hoaxy, ich autorom hrozí väzenie