Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Ekonomika

21. novembra 2015

Počet pracovníkov potravinárstva za tri štvrťroky stúpol na 29.670



Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu SR v období január až september 2015 medziročne stúpol.



Zdieľať
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Bratislava 21. novembra (TASR) - Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu SR v období január až september 2015 medziročne stúpol.


"Od januára do konca septembra 2015 pracovalo v potravinárskom priemysle 29.670 zamestnancov. Oproti rovnakému obdobiu roku 2014 sa stav zvýšil o 117 zamestnancov, čo predstavuje nárast približne o 0,4 %," uviedla pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období 2015 nastalo vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 218, teda o 10,7 %.

Zvýšenie počtu zamestnancov od januára do septembra 2015 sa zaevidovalo aj vo výrobe, spracovaní a konzervovaní mäsa a mäsových výrobkov (5,3-%), v spracovaní a konzervovaní ovocia a zeleniny (3,2-%), vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov (1,8-%), vo výrobe mlynských výrobkov (4,4-%), výrobe a konzervovaní hydiny (2,9 -%), vo výrobe cestovín (0,3-%), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (1,8-%), vo výrobe hroznového vína (3,4-%) a vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (2,8-%).

Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za tri štvrťroky tohto roka sa zaznamenalo vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde klesol počet zamestnancov oproti roku 2014 o 181, teda o 12,5 %.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Rycroft: OSN posilňuje Cameronove snahy o britské nálety v Sýrii
<< predchádzajúci článok
Belgický džihádista na úteku je možno opásaný výbušninami