|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
11. septembra 2013
Plytvanie potravinami poškodzuje životné prostredie
Tretina všetkých potravín vyprodukovaných vo svete sa vyplytvá, uviedla Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO). Celkovo sa ročne premrhá 1,3 miliardy ...
Zdieľať
Rím 11. septembra (TASR) - Tretina všetkých potravín vyprodukovaných vo svete sa vyplytvá, uviedla Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO). Celkovo sa ročne premrhá 1,3 miliardy ton potravín, čo spôsobuje priame hospodárske straty vo výške 750 miliárd USD (565,3 miliardy eur). Informovala o tom agentúra AP.
V dnes vydanej správe FAO sa uvádza, že dôvodom plytvania potravinami v rozvojových a rozvíjajúcich sa krajinách sú zastarané techniky zberu úrody a vo vysokopríjmových regiónoch nezodpovedné správanie spotrebiteľov.
Plytvanie potravinami spôsobuje veľké hospodárske straty rovnako ako poškodzuje prírodné zdroje, od ktorých je ľudstvo závislé. Obrovské mrhanie poškodzuje životné prostredie, pretože zbytočne zvyšuje uhlíkové emisie, spotrebu vody a obmedzuje biodiverzitu, keďže poľnohospodárstvo zaberá viac pôdy. FAO preto podčiarkla dôležitosť uvedomelosti spotrebiteľov.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
V dnes vydanej správe FAO sa uvádza, že dôvodom plytvania potravinami v rozvojových a rozvíjajúcich sa krajinách sú zastarané techniky zberu úrody a vo vysokopríjmových regiónoch nezodpovedné správanie spotrebiteľov.
Plytvanie potravinami spôsobuje veľké hospodárske straty rovnako ako poškodzuje prírodné zdroje, od ktorých je ľudstvo závislé. Obrovské mrhanie poškodzuje životné prostredie, pretože zbytočne zvyšuje uhlíkové emisie, spotrebu vody a obmedzuje biodiverzitu, keďže poľnohospodárstvo zaberá viac pôdy. FAO preto podčiarkla dôležitosť uvedomelosti spotrebiteľov.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR