![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
31. októbra 2016
Pivní majstri naučia ako sa profesionálne starať o pivo
Pivní majstri z akadémie Cervesario budú pokračovať aj v tomto školskom roku vo vyučovacích kurzoch vo vybraných slovenských hotelových školách. Prvé školenie ...
Zdieľať

„Záleží nám na kvalite piva, ktoré si človek v reštaurácii alebo podniku objedná a dostane pred seba na stôl. Správne navariť pivo nestačí, ak chceme, aby načapované pivo chutilo ako z pivovaru, musíme aj my zdieľať naše poznatky a skúsenosti so starostlivosťou o tento obľúbený nápoj,“ uviedol Ján Píry, obchodný sládok Pivovarov Topvar, ktorý sa pivu venuje už viac ako 30 rokov. „Na odborných školeniach sa študenti dozvedia o histórii piva, sanitácii výčapných zariadení, správnej hygiene a samozrejme, učíme ich aj správne čapovať pivo. To je najobľúbenejšia časť školenia,“ dodal. Pre mnohých študentov je to prvýkrát, kedy majú možnosť prísť do kontaktu s výčapným zariadením a dozvedia sa správne techniky čapovania piva, či zistia aká dôležitá je čistota pivného skla.
Pivná akadémia – Cervesario bude počas tohto školského roka prebiehať v hotelových akadémiách v Bardejove, Bratislave, Brezne, Liptovskom Mikuláši, Košiciach, Prešove, Piešťanoch a stredných odborných školách v Námestove a Leviciach. Program je určený pre končiacich študentov, ktorí dosiahli vek 18 rokov.