Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Gala

19. októbra 2005

Peter Kočiš oslavuje štyridsiatku na štyrikrát



Dnešný čerstvý štyridsiatnik Peter Kočiš oslavuje na štyrikrát. Začal v úzkom kruhu v bratislavskom divadle A.ha.



Zdieľať
Iba tak v úzkej chodbe za šatňami. Za všetkých okolo neho režisér Štefan Korenči: „Divadlo berie ako očistný kúpeľ. Ale už do divadla prichádza ako človek nevinný a čistý. Že sa musí prebíjať, na to u nás zabúda.“ 
Na oslávenca dnes čakajú tri pokračovania. Najskôr decentná večera s manželkou Nelou. Potom narodeninová párty vo vlastnej reštaurácii v centre Bratislavy. Príde veľa priateľov a ľudí, ktorých si váži. „Vôbec netuším, čo sa bude podávať. Má to byť prekvapenie od kuchárov.“ Všetko uzavrie bláznivá oslava pre vysoko postavených priateľov a známych. V čom bude spočívať? „Pôjdeme bez kravát na pivo. Ako všetci ostatní chlapi.“ No toto. A my sa bláznime takto po celý rok a ani o tom nevieme... 
Trúfa si Peter Kočiš začať ďalšiu štyridsiatku na tomto svete? Vraj určite áno, ale najprv si trúfa na päťdesiatku, šesťdesiatku a sedemdesiatku. „Nie som už taký bláznivý, ako keď som mal dvadsať alebo tridsať. Energia však mnou naďalej lomcuje.“  Aby ho úplne nezlomcovala, rozdáva ju doma, v divadle a reštaurácii. Akumulátory má jasné - rodina, šport a dobrá kniha. „Ďakujem všetkým tvorcom tv reality šou. Vrátili ma ku knihám!“
Najväčším sústom pre známeho moderátora je však jeho reštaurácia. Peter Kočis ju otvoril iba tento rok, keď  získal priestory v centre Bratislavy. Reštaurácia má dvoch majiteľov - Petra a jeho kamarátku právničku. Musel si vziať úver ako fyzická osoba. Banke ručí vlastným bytom. V odbornom kulinárskom bedekri reštauráciu označili za „nákazlivo optimistickú reštauráciu“. „Som tam každý deň. Vítam hostí, usadím ich a neskôr sa spýtam, ako im chutilo.“  Reštauráciu navštívilo už mnoho známych ľudí. Prekvapila hollywoodska hviezda Woody Harrelson. So spoločnosťou spucoval tri taniere pikantných špagiet a vypili niekoľko fliaš talianskeho červeného.
A čo taký realitný Desperado, veľkohubý znalec reštaurácií v centre Bratislavy! Mal by v tejto reštaurácii nazvanej po najväčšom americkom znalcovi leňošenia šancu? „Bol sa u nás pýtať na prácu. Určite by som ho nikdy nezamestnal.“ Tomu sa hovorí dobrý nos na ľudí. 
Relácie zanikajú, tlačia sa mladé tváre. JOJ-kárske Páli vám to? by malo ostať na obrazovke minimálne do konca roka. Do dabingových štúdií sa veľmi nehrnie. Lepšie povedané, skôr nie je v poslednom čase veľmi „hrnutý“. „Žiaľ, v tejto brandži ste závislý od niektorých pánov. Častokrát o tom rozhodujú takí, čo s tým nemajú nič spoločné.“

(mn, foto autor)


   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Bartek požiadal Sándorovú o ruku
<< predchádzajúci článok
PORAD˛A