![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 23.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Roman, Romana
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
31. decembra 2015
Pekári plánujú v roku 2016 zvýšiť podiel čerstvého pečiva v obchodoch
Slovenskí pekári v roku 2016 plánujú zvýšiť podiel čerstvého pečiva v obchodnej sieti a tiež využiť finančné prostriedky z Programu rozvoja vidieka na zvýšenie ...
Zdieľať

Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov, ktorý je členom SPPK, je podľa jej informácií spokojný s tým, ako sa pekárom v roku 2015 podarilo prispôsobiť vyrábaný sortiment požiadavkám na zdravú výživu. "Podľa zväzu zvýšili využívanie tmavých múk, celozrnných výrobkov, znížili limit obsahu soli v chlebe a pečive z 2 % na 1,8 %," spresnila Holéciová.
Cukrári podľa nej tento rok začali vyrábať výrobky s vyšším podielom ovocia a nižším obsahom tuku. Pekári rozšírili ponuku svojich výrobkov aj pre segment rýchleho občerstvenia. Za úspech podľa nej považujú aj to, že cestovinári vyrábajú cestoviny z tvrdej pšenice, kvalitou porovnateľné s talianskymi cestovinami. Zvýšilo sa aj povedomie spoločnosti o chlebe a obilninách ako základe zdravej výživy. "Pekárov však mrzí, že v roku 2015 sa nepodarilo zvýšiť záujem žiakov o pekárske, cukrárske a cestovinárske remeslo," dodala hovorkyňa SPPK.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR