Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Pre ženy

08. októbra 2005

Ovocie a zelenina vydržia až do jari



Optimálne podmienky na skladovanie ovocia a zeleniny poskytuje studená pivnica so vzdušnou vlhkosťou okolo 80-90 percent.



Zdieľať
Pri nižšej vlhkosti je vhodné predísť vysychaniu uložením jabĺčok a hrušiek vo vrecúškach z fólie. Ovocie do vrecúšok ukladáme až v pivnici, keď majú teplotu skladovacieho priestoru, inak by sa na vrecúškach zrážala odparovaná voda a hrozila by hniloba. Na uzavreté vrecúška spravíme dierky, jednu na kilogram ovocia, aby mohol unikať oxid uhličitý.
Rovnaké podmienky potrebuje aj zelenina. Tu si zasa môžeme pomôcť uskladnením vo vlhkom piesku. Pred uložením odstránime z koreňovej zeleniny všetky listy okrem tzv. srdiečka, z hlávkovej kapusty odstránime vrstvu vonkajších listov, ale necháme korene, čo predĺži jej životnosť.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Vlastné hniezdo v rodičovskom podkroví
<< predchádzajúci článok
Všetky šípky v prírode sú „tie pravé“