|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
13. mája 2013
OSN hladujúcim radí, aby jedli viac hmyzu
Problém s miliónmi hladujúcich na celom svete by mohol vyriešiť "chov" netradičných živočíchov - hmyzu. S týmto návrhom prišla v pondelok Organizácia pre výživu a ...
Zdieľať
RIM 13. mája (WEBNOVINY) - Problém s miliónmi hladujúcich na celom svete by mohol vyriešiť "chov" netradičných živočíchov - hmyzu.
S týmto návrhom prišla v pondelok Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) patriaca do štruktúr OSN. Podľa jej expertov by chrobáky, húsenice a osy pomohli nakŕmiť miliardy ľudí po celej planéte.
"Jeden zo spôsobov riešenia nedostatku potravín je hmyzové farmárstvo," uvádza sa v najnovšej správe FAO. Výhodou hmyzu je okrem iného aj to, že má vysoké nutričné hodnoty, keďže je bohatý na proteíny, tuky a minerály.
"Hmyz je všade, rozmnožuje sa rýchlo... a vyznačuje sa nízkym dopadom na životné prostredie," konštatuje analýza. Experti však priznávajú, že najmä na Západe majú ľudia voči konzumácii hmyzu určité predsudky. Potravinový priemysel by aj preto mal podľa expertov "zvýšiť štatút hmyzu", pridávať ho vo zvýšenej miere do jedál a reštaurácie by ho mali "zavádzať do svojho menu".
S týmto návrhom prišla v pondelok Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) patriaca do štruktúr OSN. Podľa jej expertov by chrobáky, húsenice a osy pomohli nakŕmiť miliardy ľudí po celej planéte.
"Jeden zo spôsobov riešenia nedostatku potravín je hmyzové farmárstvo," uvádza sa v najnovšej správe FAO. Výhodou hmyzu je okrem iného aj to, že má vysoké nutričné hodnoty, keďže je bohatý na proteíny, tuky a minerály.
"Hmyz je všade, rozmnožuje sa rýchlo... a vyznačuje sa nízkym dopadom na životné prostredie," konštatuje analýza. Experti však priznávajú, že najmä na Západe majú ľudia voči konzumácii hmyzu určité predsudky. Potravinový priemysel by aj preto mal podľa expertov "zvýšiť štatút hmyzu", pridávať ho vo zvýšenej miere do jedál a reštaurácie by ho mali "zavádzať do svojho menu".