|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
01. augusta 2007
Oslavy Sv. Vavrinca - patróna kuchárov a cukrárov
Tohtoročné Kultúrne leto a hradné slávnosti Bratislava 2007 prináša mnoho nových i alternatívnych podujatí, ktoré chcú osloviť nielen Bratislavčanov, ale i návštevníkov nášho mesta. Nepochybne ...
Zdieľať
BRATISLAVA 1. augusta (WN/PR) - Tohtoročné Kultúrne leto a hradné slávnosti Bratislava 2007 prináša mnoho nových i alternatívnych podujatí, ktoré chcú osloviť nielen Bratislavčanov, ale i návštevníkov nášho mesta. Nepochybne jednou z mimoriadne príťažlivých a úspešných bude po prvýkrát v histórii festivalu uskutočnená Oslava Sv. Vavrinca – patróna kuchárov a cukrárov. Toto voňavé a vizuálne pôsobivé podujatie sa uskutoční na Sv. Vavrinca, teda 11. augusta, v sobotu, priamo v srdci Bratislavy – na Hlavnom námestí. Bratislavský klub kuchárov a cukrárov, ktorý spolu s BKIS a pod záštitou Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy podujatie organizujú, sľubuje nezabudnuteľný zmyslový zážitok pripravený tými najpovolanejšími – umelcami - profesionálnymi kuchármi a cukrármi.
PROGRAM:
11,00 Slávnostný sprievod kuchárov a cukrárov centrom Bratislavy
12,00 Nástup kuchárov na prezentáciu prípravy jedál, ktorých degustátormi bude prítomná verejnosť:
- grilované rôzne tvarované kuracie mäso
- grilovaná zelenina
- živánska pripravovaná v alobale
- kotlíkový guľáš pripravovaný v kotline
- palacinková show
- prekvapenia pripravovaná kuchármi firiem: Nestlé, Metro, Nowaco, Tescoma .....
12,15 Oficiálne zahájenie súťaže vo vyrezávaní do ovocia a zeleniny
12,30 Prezentácia medovnikárskej výroby
16,00 Vyhlásenie výsledkov súťaže vo vyrezávaní do ovocia a zeleniny
17,00 Ukončenie osláv
V sobotu 11. augusta by preto na Hlavnom námestí bezpodmienečne nemali chýbať žiadni priatelia dobrého jedla, pitia a zábavy, ale aj všetci tí, ktorí sa chcú dozvedieť a naučiť niečo nové, či inšpirovať a osviežiť vlastné kuchyne!
Slovami prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov pána Františka Jamatu:
„Príďte sa pobaviť, ochutnať a možno aj sa poučiť ... pretože tradície je potrebné si ctiť..... ten kto nemá históriu a nectí si svojich predkov, nemá ani budúcnosť.“
František Janata
prezident SZKC
BKIS