|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 19.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Judita
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
04. februára 2014
Od apríla 2015 musí byť hydina označená krajinou pôvodu aj spracovania
Od 1. apríla 2015 nastane zmena v označovaní hydinového mäsa na jednotnom trhu Európskej únie (EÚ). Stane sa tak na základe zmeny v európskych predpisoch.
Zdieľať
Bratislava 4. februára (TASR) - Od 1. apríla 2015 nastane zmena v označovaní hydinového mäsa na jednotnom trhu Európskej únie (EÚ). Stane sa tak na základe zmeny v európskych predpisoch.
"Bude nevyhnutné označovať krajinu pôvodu hydiny a takisto aj krajinu spracovania hydiny," informoval na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.
Ako zdôraznil, slovenskí výrobcovia, ktorí sú členmi ÚHS, v súčasnosti predávajú na domácom trhu hydinu s lokálnym pôvodom. Bola teda chovaná a zabitá na území Slovenska.
"Jedným z dôkazov tohto tvrdenia je, že všetci traja slovenskí spracovatelia hydiny chovajú hydinu na svojich farmách," povedal Molnár.
Podľa riaditeľa únie je v súčasnosti podiel domácich výrobcov hydiny na slovenskom trhu zhruba 54 %. Pritom dôkazom o kvalite ich výrobkov má byť absencia potravinových škandálov, ktoré sa vyskytli v niektorých krajinách EÚ.
"Na Slovensku nebol zistený žiadny problém s potravinami ani s hydinovým mäsom," vyhlásil Molnár a dodal, že slovenské kurčatá sú pri svojej ceste od výrobcu ku spotrebiteľovi kontrolované až 12-krát.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo
"Bude nevyhnutné označovať krajinu pôvodu hydiny a takisto aj krajinu spracovania hydiny," informoval na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.
Ako zdôraznil, slovenskí výrobcovia, ktorí sú členmi ÚHS, v súčasnosti predávajú na domácom trhu hydinu s lokálnym pôvodom. Bola teda chovaná a zabitá na území Slovenska.
"Jedným z dôkazov tohto tvrdenia je, že všetci traja slovenskí spracovatelia hydiny chovajú hydinu na svojich farmách," povedal Molnár.
Podľa riaditeľa únie je v súčasnosti podiel domácich výrobcov hydiny na slovenskom trhu zhruba 54 %. Pritom dôkazom o kvalite ich výrobkov má byť absencia potravinových škandálov, ktoré sa vyskytli v niektorých krajinách EÚ.
"Na Slovensku nebol zistený žiadny problém s potravinami ani s hydinovým mäsom," vyhlásil Molnár a dodal, že slovenské kurčatá sú pri svojej ceste od výrobcu ku spotrebiteľovi kontrolované až 12-krát.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR