Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Ekonomika

04. februára 2014

Od apríla 2015 musí byť hydina označená krajinou pôvodu aj spracovania



Od 1. apríla 2015 nastane zmena v označovaní hydinového mäsa na jednotnom trhu Európskej únie (EÚ). Stane sa tak na základe zmeny v európskych predpisoch.



Zdieľať
Bratislava 4. februára (TASR) - Od 1. apríla 2015 nastane zmena v označovaní hydinového mäsa na jednotnom trhu Európskej únie (EÚ). Stane sa tak na základe zmeny v európskych predpisoch.

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

"Bude nevyhnutné označovať krajinu pôvodu hydiny a takisto aj krajinu spracovania hydiny," informoval na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.

Ako zdôraznil, slovenskí výrobcovia, ktorí sú členmi ÚHS, v súčasnosti predávajú na domácom trhu hydinu s lokálnym pôvodom. Bola teda chovaná a zabitá na území Slovenska.

"Jedným z dôkazov tohto tvrdenia je, že všetci traja slovenskí spracovatelia hydiny chovajú hydinu na svojich farmách," povedal Molnár.

Podľa riaditeľa únie je v súčasnosti podiel domácich výrobcov hydiny na slovenskom trhu zhruba 54 %. Pritom dôkazom o kvalite ich výrobkov má byť absencia potravinových škandálov, ktoré sa vyskytli v niektorých krajinách EÚ.

"Na Slovensku nebol zistený žiadny problém s potravinami ani s hydinovým mäsom," vyhlásil Molnár a dodal, že slovenské kurčatá sú pri svojej ceste od výrobcu ku spotrebiteľovi kontrolované až 12-krát.




Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Olympiáda prináša krajine skôr šťastie než peniaze
<< predchádzajúci článok
NRSR: Správa trhoviska by mala byť pod dohľadom jeho zriaďovateľa