|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
23. apríla 2007
Obyvatelia východnej Európy konzumujú nezdravé tuky
Východoeurópske krajiny vrátane Maďarska, Bulharska, Poľska a Českej republiky patria k najhorším na svete pri podávaní nezdravých jedál v zariadeniach rýchleho občerstvenia. Na 15. európskom ...
Zdieľať
BUDAPEŠŤ 23. apríla (WEBNOVINY) - Východoeurópske krajiny vrátane Maďarska, Bulharska, Poľska a Českej republiky patria k najhorším na svete pri podávaní nezdravých jedál v zariadeniach rýchleho občerstvenia. Na 15. európskom kongrese o obezite, ktorý sa koná v Budapešti, to povedal dánsky profesor Steen Stender. Uviedol, že východoeurópske krajiny musia v zariadeniach rýchleho občerstvenia obmedziť používanie tuku s obsahom transmastných kyselín, ktoré sú "tichým zabijakom".
"Maďarsko patrí medzi krajiny s najnekvalitnejším rýchlym občerstvením. Je mi to ľúto, pretože Maďarsko už teraz má vysoký počet úmrtí následkom ochorenia srdca," povedal Stender. Vzorky jedla zo siete reštaurácii KFC v Indii, Rusku, Španielsku a Škótsku ukázali, že tuky s obsahom transmastných kyselín tvorili necelé dve percentá všetkých tukov. Vo východnej Európe však tvorili 29 až 34 percent všetkých tukov.
SITA/AP