Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Ekonomika

01. marca 2012

Obaly masových a mliečnych výrobkov sa zmenia



Vyhlášky týkajúce sa mäsových výrobkov, mliečnych výrobkov a bryndze, ktoré pripravuje Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, by mali vstúpiť do platnosti do troch mesiacov. ...



Zdieľať
maso BRATISLAVA 1. marca (WEBNOVINY) - Vyhlášky týkajúce sa mäsových výrobkov, mliečnych výrobkov a bryndze, ktoré pripravuje Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, by mali vstúpiť do platnosti do troch mesiacov.


Povedal to vo štvrtok na tlačovej besede minister pôdohospodárstva Zsolt Simon. Podľa jeho slov ide pri mäsových a mliečnych výrobkoch o ich krájanie a rozvážanie, pričom na výrobkoch musí byť uvedený dátum krájania a rozvážania.

"Napríklad v obchode je veľké množstvo šunky nakrájané už niekoľko dní a spotrebovať ho máte do 48 hodín, je preto treba vedieť, kedy bola nakrájaná," uviedol minister. Toto označovanie je v prospech ochrany, kvality bezpečnosti a zdravia spotrebiteľov. Vyhláška bude podľa slov ministra obsahovať aj prílohy - napríklad špekačky a párky nebudú môcť obsahovať hydinový separát.

Taktiež na mliečnych výrobkoch bude musieť byť podľa vyhlášky uvedený dátum krájania a rozvážania, aby bol spotrebiteľ ochránený. "Osobitná vyhláška ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka sa týka aj bryndze," informoval minister. Bryndza musí obsahovať minimálne 50 % ovčej hrudky, čo musí byť na obale uvedené spolu s dátumom rozvážania.

"Takisto bryndzová nátierka musí obsahovať 50 percent bryndze, inak nepôjde o bryndzovú nátierku," povedal Simon. Tieto podmienky bude musieť dodržiavať akýkoľvek výrobca, ktorý bude bryndzu a bryndzové výrobky vyrábať, respektíve dovážať ich na Slovensko.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Sudca sa Obamovi ospravedlnil za rasistický vtip
<< predchádzajúci článok
Rómovia prišli za poslancom a žiadali príspevok na klobásy