|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
01. marca 2012
Obaly masových a mliečnych výrobkov sa zmenia
Vyhlášky týkajúce sa mäsových výrobkov, mliečnych výrobkov a bryndze, ktoré pripravuje Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, by mali vstúpiť do platnosti do troch mesiacov. ...
Zdieľať
BRATISLAVA 1. marca (WEBNOVINY) - Vyhlášky týkajúce sa mäsových výrobkov, mliečnych výrobkov a bryndze, ktoré pripravuje Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, by mali vstúpiť do platnosti do troch mesiacov.
Povedal to vo štvrtok na tlačovej besede minister pôdohospodárstva Zsolt Simon. Podľa jeho slov ide pri mäsových a mliečnych výrobkoch o ich krájanie a rozvážanie, pričom na výrobkoch musí byť uvedený dátum krájania a rozvážania.
"Napríklad v obchode je veľké množstvo šunky nakrájané už niekoľko dní a spotrebovať ho máte do 48 hodín, je preto treba vedieť, kedy bola nakrájaná," uviedol minister. Toto označovanie je v prospech ochrany, kvality bezpečnosti a zdravia spotrebiteľov. Vyhláška bude podľa slov ministra obsahovať aj prílohy - napríklad špekačky a párky nebudú môcť obsahovať hydinový separát.
Taktiež na mliečnych výrobkoch bude musieť byť podľa vyhlášky uvedený dátum krájania a rozvážania, aby bol spotrebiteľ ochránený. "Osobitná vyhláška ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka sa týka aj bryndze," informoval minister. Bryndza musí obsahovať minimálne 50 % ovčej hrudky, čo musí byť na obale uvedené spolu s dátumom rozvážania.
"Takisto bryndzová nátierka musí obsahovať 50 percent bryndze, inak nepôjde o bryndzovú nátierku," povedal Simon. Tieto podmienky bude musieť dodržiavať akýkoľvek výrobca, ktorý bude bryndzu a bryndzové výrobky vyrábať, respektíve dovážať ich na Slovensko.
Povedal to vo štvrtok na tlačovej besede minister pôdohospodárstva Zsolt Simon. Podľa jeho slov ide pri mäsových a mliečnych výrobkoch o ich krájanie a rozvážanie, pričom na výrobkoch musí byť uvedený dátum krájania a rozvážania.
"Napríklad v obchode je veľké množstvo šunky nakrájané už niekoľko dní a spotrebovať ho máte do 48 hodín, je preto treba vedieť, kedy bola nakrájaná," uviedol minister. Toto označovanie je v prospech ochrany, kvality bezpečnosti a zdravia spotrebiteľov. Vyhláška bude podľa slov ministra obsahovať aj prílohy - napríklad špekačky a párky nebudú môcť obsahovať hydinový separát.
Taktiež na mliečnych výrobkoch bude musieť byť podľa vyhlášky uvedený dátum krájania a rozvážania, aby bol spotrebiteľ ochránený. "Osobitná vyhláška ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka sa týka aj bryndze," informoval minister. Bryndza musí obsahovať minimálne 50 % ovčej hrudky, čo musí byť na obale uvedené spolu s dátumom rozvážania.
"Takisto bryndzová nátierka musí obsahovať 50 percent bryndze, inak nepôjde o bryndzovú nátierku," povedal Simon. Tieto podmienky bude musieť dodržiavať akýkoľvek výrobca, ktorý bude bryndzu a bryndzové výrobky vyrábať, respektíve dovážať ich na Slovensko.